Kaks suurt ja keskmine ehk kellega võrkpallurid EMil kohtuvad

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa koondise liider Earvin N´Gapeth Maailma liiga võidukarikaga.
Prantsusmaa koondise liider Earvin N´Gapeth Maailma liiga võidukarikaga. Foto: SCANPIX

VÕRKPALL. Järgmisel nädalal algavaks Euroopa meistrivõistluste finaalturniiriks valmistuv Eesti võrkpalli rahvusmeeskond peab homme ja ülehomme Rakveres kaks kontrollkohtumist Hollandiga, lisaks mängitakse sama vastasega mitteametlikus treeningmängus ka laupäeval Tallinnas. Need on viimased mängud enne Itaalias Torinos peetavaid B-alagrupi kohtumisi, kus meie koondise vastasteks on võõrustajad, Prantsusmaa ning Horvaatia. Alagrupist edasipääsuks tuleks tulla vähemalt kolmandaks ehk võita üks mäng. Vaatame, mis meeskondadega Eestil rinda pista tuleb.

Esimene vastane on 9. oktoobril Itaalia, kes tagas äsja Jaapanis maailma karikaturniiril teise koha ning ühtlasi Rio olümpiapääsme maailmameister Poola alistamisega. See saavutus räägib ise enda eest. Itaallased on korraliku liigaga väga tugev võrkpallimaa, ent suvel olid koondisel üsna segased ajad.

Itaalia sai vahetult enne Maailma liiga algust uue juhendaja, kui kolmekuulise katseajaga palgati meeskonda juhtima senine abitreener Gian Lorenzo Blengini. Ta vahetas välja senise juhendaja Mauro Berruto, kes alaliidu juhtidega tülli läks. Berruto sai Itaalias palju kriitikat, kui jättis distsipliiniprobleemidele viidates mitu põhimeest koondisest välja ja astus lõpuks ise tagasi. Uus loots nimetas reegleid rikkunud mängijad kiirelt meeskonda tagasi, ja et Jaapanis pandi tasku ka olümpiapilet, on Blengini praegu alaliidus heas kirjas. Lepingu pikendamine võetakse aga jutuks alles pärast EMi.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles