Video: Kanada uisutaja tegi lühikavas kaks neljakordset hüpet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Reynolds
Kevin Reynolds Foto: SCANPIX

20-aastane Kanada iluuisutaja Kevin Reynolds purustas kodusel GP-etapil kaks maailmarekordit, kui temast sai läbi aegade esimene iluuisutaja, kes lühikava ajal kaks neljakordset hüpet sooritanud.

Mäletavasti küttis see temaatika kõvasti kirgi tänavu talvel Vancouveri olümpial, kui kuldmedali võitis Evan Lysacek ning teiseks jäänud Jevgeni Pljuštšenko oli äärmiselt vihane, et tänapäeval võib ka ilma neljakordse hüppeta olümpiavõitjaks tulla. Nimelt Pljuštšenko vabakavas oli neljakordne hüpe sees.

Kanada tõusvast tähest Reynoldsist sai Kanada GP-l esmalt esimene uisutaja, kes Rahvusvahelise Uisuliidu võistlustel lühikavas (2.45 pikk kava) neljakordse hüppe sooritanud ning seega läks see kirja maailmarekordina, ent sellest Reynoldsile veel ei piisanud ja ta tegi veel ühe neljakordse hüppe, mis oli mõistagi niisamuti ajalooline.

«Olen täiesti vaimustuses, et suutsin ka teise neljakordse hüppe teha,» rõõmustas Reynolds. «Esimest korda sain sellega suurel võistlusel hakkama. Muidugi on väga riskantne lühikavas kaks neljakordset hüpet teha.»

Kohtunikud hindasid Reynoldsi sooritust 80,09 punktiga, millega ta asus lühikava järel teisele kohale Nobunari Oda järele, maailma edetabeli neljandal kohal asuv jaapanlane kogus 81,37 punkti. Kokkuvõttes lõpetas Reynolds võistluse 218,65 punkti ja 4. kohaga.

Vaata Reynoldsi lühikava SIIT.

Kanada GP-etapi tulemused:

Meeste üksiksõit:

1. Patrick Chan (Kanada) 239,52 punkti

2. Nobunari Oda (Jaapan) 236,52

3. Adam Rippon (USA) 233,04

Naiste üksiksõit:

1. Alissa Czisny (USA) 172,37 punkti

2. Ksenja Makarova (Venemaa) 165,00

3. Amelie Lacoste (Kanada) 157,26

Paarissõit:

1. Ljubov Iljuštšenkina – Nodari Maisuradze (Venemaa) 171,40 punkti

2. Kirsten Moore-Towers – Dylan Moscovitch (Kanada) 170,92

3. Paige Lawrence – Rudi Swiegers (Kanada) 161,15

Jäätants:

1. Vanessa Crone – Paul Poirier (Kanada) 154,42

2. Sinead Kerr – John Kerr (Suurbritannia) 149,80

3. Madison Chock – Greg Zuerlein (USA) 139,05

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles