Täna 60 aastat tagasi pääses NBAs väljakule esimene mustanahaline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Earl Lloyd
Earl Lloyd Foto: Internet

Täpselt 60 aastat tagasi ehk 31. oktoobril 1950 pääses seni valgete pärusmaaks olnud USA korvpalliliigas NBA platsile esimene mustanahaline mängija Earl Lloyd.

196 cm pikkune Lloyd pääses Washington Capitolsi rivistuses väljakule põhiturniiri mängus Rochester Royalsi vastu. Kusjuures esimesel aastal osales ta veel vaid kuues kohtumises, sest pidi kaheks aastaks sõjaväkke minema, vahendab basket.ee.

«Tuleb mõista, et toona polnud NBA üldse nii populaarne kui tänapäeval, liiga oli alles neli aastat vana. Arvan, et inimesed ootasid, et väljaku ääres on Ku Klux Klan oma keepide ja köitega,» meenutas 82-aastane Lloyd ajaloolist päeva USA meediale. «Aga seda ei juhtunud kunagi.»

Hooaegadel 1952-1958 mängis ta juba Syracuse Nationalsis, kus ta kogus keskmiselt 10,2 punkti, aidates oma koduklubi ka 1955. aasta NBA meistriks.

Hiljem mängis hea kaitsemängija ja lauapallide hankijana tuntud Lloyd veel kaks hooaega Detroit Pistonsis, kuni 1960.aastal tippkorvpallist taandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles