Piiroja koduklubi liigub üleminekumängude suunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja klubikaaslastega.
Raio Piiroja klubikaaslastega. Foto: fredrikstadfk.no

Eesti jalgpallikoondise kapteni Raio Piiroja koduklubi FK Fredrikstad liigub Norra esiliigas üleminekumängude kursil.

Täna alistas Fredrikstad koduväljakul liigahooaja eelviimases mängus 2:1 Tromsdaleni. Külalised läksid kohtumist juhtima 52. minutil, kui Jonas Johansen realiseeris penalti. Aga vaid kolm minutit hiljem lõi Gunnar Thorvaldsson viigivärava ja 63. minutil vormistas Simen Rafn lõppseisu. Piiroja tegi kaasa terve kohtumise ja teenis 39. minutil ka kollase kaardi.

Juulikuus võõrsil mängides sai Fredrikstad Tromsdalenist jagu 5:2.

Midagi rõõmustavat tabeliseis Fredrikstadi jaoks ei paku – kui hooaja eel avaldas Piiroja lootust, et klubi mahub nende kahe parema sekka, kes meistriliigasse tõusevad, siis praegu ollakse 3. kohal.

Tabeliliider on Sogndal 55 punktiga, teine on Sarpsborg 51 punktiga ning Fredrikstadil on kogutud 49 punkti. Mäletatavasti oli just naaberlinnaklubi Sarpsborg see, kes kustutas Fredrikstadi lootuse jääda meistriliigasse püsima. Täna alistas Sarpsborg võõrsil 3:2 Sandnesi ja säilitas tänu sellele 2. koha.

Norra esiliigas on pidada veel üks voor, nädala pärast mängib Fredrikstad võõrsil Brynega. Suvel võideti neid kodus 3:0. Peamine konkurent ehk Sarpsborg mängib kodus Altaga, kevadel mängiti nendega 4:4 viiki.

Fredrikstadi jaoks oleks ideaalne, kui nemad suudaksid võita ja Sarpsborg kaotab, kui aga Sarpsborg mängib viiki ja Fredrikstad võidab, saab määravaks väravate vahe.

Norra esiliiga kaks paremat pääsevad otse meistriliigasse, 3.-5. kohal paiknevad meeskonnad lähevad üleminekumängudele. Esiliigas 3. kohal paiknev klubi mängib kodus esiliiga 4. koha klubiga (praegu Ranheim). Esiliiga 5. kohal olev meeskond mängib võõrsil meistriliigas tagantpoolt kolmandal kohal oleva meeskonnaga. Nende kahe kohtumise võitjad lähevad seejärel omavahel vastamisi ning selle mängu võitja pääseb meistriliigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles