Miks inglased Meistrite liigas virelevad?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City staar Sergio Agüero tähistamas väravat, mis kindlustas tema tööandjale Meistrite liigas võidu Mönchengladbachi Borussia üle.
Manchester City staar Sergio Agüero tähistamas väravat, mis kindlustas tema tööandjale Meistrite liigas võidu Mönchengladbachi Borussia üle. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliklubid on tänavust Meistrite liiga hooaega alustanud kahvatult ning kamba peale on kaheksast matšist saadud juba viis kaotust. Arvestades, et eelmisest kolmest hooajast kahel ei pääsenud ükski inglaste klubi veerandfinaali, on hakatud tõsiselt pead murdma, miks saareriigi tiimidel kehvasti läheb. Asjade selline käik tekitab aina enam küsimusi, kuna sealsed klubid suplevad ju sõna otseses mõttes rahas ja suve kuuest suurimast üleminekust tegid inglased viis. 

Jalgpalli üleminekuturu reaalsus kipubki tänapäeval pigem olema see, et end juba tõestanud esimese suurusjärgi staarid Inglismaale eriti ei kipu. Inglased peavad leppima tasemelt järgmiste meeste ja noortega, kes peavad end alles tõestama hakkama. Premier League’i rahakas teleleping tähendab küll seda, et kõikidel sealsetel klubidel on võimalik kõvasti raha kulutada, kuid sealsetele tipptiimidele on see ka ühtlasi murede allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles