Kas Kasahstani staarist saab spordimaailma uus esirikkur?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gennady Golovkin.
Gennady Golovkin. Foto: SCANPIX

Maailma kõige rikkama sportlase tiitlit enda käes hoidev Floyd Mayweather jr on teatanud, et tema enam poksiringi ei naase ning seega on hakatud otsima meest, kes võiks võtta üle Mayweatheri koha ehk olla maailma parim poksija ja võimaluse korral ka maailma kõige rikkam sportlane.

Sky Sports käis ekspertide abiga läbi kõik praegused suurnimed ja võimalik uued tulijad. Kui nii mõnigi arvas, et Mayweatheri loobumisest võiks palju võita raskekaalu valitseja Vladimir Klitško, siis rahalises plaanis ta kindlasti maailmas esimeseks ei tõuse, kuna ta ei ole suutnud end USA turul väga tuntuks teha.

Veel pakuti välja poolraskekaalus heitlevat ameeriklast Andre Wardi, kuid kõige rohkem jäi kõlama Kasahstanist pärit poksistaar Gennady Golovkin.

Keskkaalus võitlev 33-aastane Golovkin on viimastel aastatel endale USAs kõvasti nime teinud ja ta on võitnud senise karjääri kõik 33 matši. Seejuures on 30 võitu tulnud nokaudiga, praegu on ta järjest alistanud 20 vastast nokaudiga.

Poksitroonile tõusmiseks on ekspertide hinnangul vaja olla tegija Las Vegases ja seal regulaarselt täissaali ees võidelda.

Hüüdnime GGG kandev Golovkin peab enda järgmise matši 17. oktoobril, kui ta läheb New Yorgis Madison Square Gardenis vastamisi kanadalase David Lemieux’iga. Golovkini puhul ennustataksegi, et õige promo korral on võimalik temast vormida tõeline superstaar, lisaks on tema matšid vaatemängulised ja lõppevad enamasti nokaudiga, mis on publikule meeltmööda. Lisaks peab ta juba praegu suurema osa enda matšidest USAs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles