Koondise peatreener andis tähtsa kohtumise eel mängijatele kätte automaadid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boliivia jalgpallikoondis.
Boliivia jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Boliivia jalgpallikoondise peatreener Julio César Baldivieso otsustas enne MM-valiksarja algust mängijate motivatsiooni tõsta üsna eriskummalisel moel, andes meestele pihku automaadid.

Nimelt viis Baldivieso koondise sõjakolledžisse, kus neile tuletati meelde kodanikukohust ning lubati ka märki lasta, vahendab The Guardian kohalikku päevalehte El Diario. Peatreener muretseb enne MM-valikmängude algust meeskonna vormi pärast, kuna viimase maavõistluse kaotas Boliivia eelmisel kuul Argentinale koguni 0:7. Valikmängudega tehakse La Pazis algust neljapäeval, kui vastaseks on Uruguay. Viis päeva hiljem mängib Boliivia võõrsil Ecuadoriga.

«Nii nagu sõdurid annavad lahinguväljal elu, palume mängijatel platsil endast kõik anda, olgu tulemus milline tahes,» teatas kooli juhataja, brigaadikindral Roberto Ponce Espinoza meeskonnale peetud kõnes. «Sõjakolledž avab rahvuskoondisele oma uksed ja peatab tavapärased tegemised, sest nende külaskäik on meile suur au.»

Poolkaitsja Rudy Cardozo sõnul oli tegu meeldiva ja innustava kogemusega. «See oli põnev. Sõjaväelased andsid meile edasi sõnumi, et oma kodumaa nimel peab võitlema,» lausus ta.

Boliivia jõudis viimati MM-finaalturniirile 1994. aastal, kui praegune peatreener Baldivieso kuulus koondisesse veel mängijana. USAs kaotati aga Saksamaale ja Hispaaniale ning tehti väravateta viik Lõuna-Koreaga, mis ei andnud alagrupis enamat viimasest kohast. Viimastel valikturniiridel on Boliivia olnud oma valiktsooni üks kehvemaid meeskondi, näiteks 2014. aasta MMi valikturniir lõpetati eelviimase kohaga, kui 16 mängust võideti vaid kaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles