Ogier läheb Sordo asemel Citroëni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier Jaapani rallil
Sebastien Ogier Jaapani rallil Foto: SCANPIX

Järgmise aasta autoralli WRC-sarja sõitjate osas hakkavad asjad tasapisi paika loksuma. See puudutab siiski kolme tehasemeeskonna sõitjaid. Tuleval hooajal sarjaga liituva Mini meeskonnas on üks koht veel vakantne.

Fordi ja Citroëni tehasetiimides on asi selge. Järgmisel aastal on prantslaste tehasetiimis kaks Sebastieni, Loeb ja Ogier ning Fordis endiselt kaks soomlast – Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala, vahendab ruudulipp.ee.

Seega jääb sellelt pildilt välja senine Citroëni tehasetiimi sõitja, hispaanlane Daniel Sordo. Ametlik põhjus – tehasetiimi kolmanda auto jaoks pole eelarvet ja Sordo on eelmise nädala seisuga sõitjateturul igati saadaval.

Ogier on sellel hooajal näidanud väga head arengut, lisaks on tal tagataskus trump, mida Sordol ette pole näidata – ta on prantslane.

Sordo on kindlasti kiire sõitja, kuid mitte piisavalt kiire. Ogier seevastu on sellel aastal näidanud, et suudab sõita kiirelt nii kruusal kui asfaldil, vaatamata mõningatele vigadele. Ehk siis – prantslased näevad ilmselt Ogieris enam Loebi mantlipärijat kui seda oli Sordo.

Mis saab aga Sordost? Mees ütles selgelt välja, et tema sõidu eest raha maksma ei hakka. Citroën on täis, sama kehtib Fordi kohta, kus soomlaste mänedžeri Timo Jouhki töö tulemusena jätkavad Hirvonen ja Latvala.

Järele jääb Mini, kus üks koht on hõivatud Kris Meeke’i poolt. Teisele kohale on pakutud mitmeid kandidaate, nüüd on ka Sordo ilmselt üks valikutest, keda Prodrive’i juht David Richards kaalub. Enim hinnatakse Sordot kui asfaldisõitjat, misläbi võib ta ilmselt uuel hooajal saada just asfaldirallideks koha näiteks Fordis või Minis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles