Juhan Mettis kaitses Tamperes tiitlit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis (vasakul).
Juhan Mettis (vasakul). Foto: Euroopa judoliit

Judomaadleja Juhan Mettis kaitses eelmise aasta Tampere Euroopa karikaetapi kuldmedalit ning esimest korda jõudsid täiskasvanute EK-etapil poodiumile Kristjan Tõniste ning Otto-Krister Imala.

Kristjan Tõniste jõudis kehakaalus -81kg poolfinaali, kus kaotas hilisemale võitjale. Kokku tänaselt võistluspäevalt Tõnistele kolm matšivõitu ja esimene täiskasvanute klassi EK-etapi medal.

Alles esimest aastat juuniorite vanuseklassis võistlev Otto-Krister Imala sai -100kg kaalukategooria ringisüsteemis maadeldes teha pika võistluse. Kuigi esikolmiku koht oli kindel, osutusid võitja väljaselgitamiseks vajalikuks just võidetud matšide punktid, kuna kolmel judokal oli võrdne arv võite. Imala võitis kõiki vastaseid puhtalt ipponiga ning see garanteeriski kauaoodatud esikoha. Igapäevaselt Šveitsis elavat Imalat ootab kolme nädala pärast ees ka juunioride MM.

Koondislane Juhan Mettis maadles samuti ringisüsteemis, mis tähendab, et kõik judokad maadlevad omavahel läbi. Juhan alistas kolm vastast kindlalt ipponitega, kuid pidi napi ühe-shidolise kaotuse vastu võtma prantslaselt. Punktidega jäi aga Juhan kindlalt peale ning kuldne duubel oli võidetud. Juhanile sai medali kaela riputada Eesti Judoliidu president Aavo Põhjala, kes elas Tamperes samuti Eesti sportlastele kaasa.

Kahe kuldmedaliga jäi Eesti napilt riikide arvestuse neljandaks Venemaa, Soome ja Prantsusmaa järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles