Eesti triatleedid naasid Mehhiko MK-etapilt 21. ja 26. kohaga

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Aleksandr Latin ja Kaidi Kivioja tegid Mehhikos triatloni MK-etapil korralikud võistlused. Latini aeg 0:55:48 tähendas meeste arvestuses 21. tulemust, samas kui Kaidi 1:00:50 oli naiste konkurentsis väärt 26. kohta.

Aastaid kõrge konkurentsiga hiilanud Cozumeli MK-etappi alustas Latin avaala tagasihoidliku 48. kohaga. 750 meetrise ookeaniujumisega kaotas eestlane parimatele küll 26 sekundit, kuid juba rattadistantsi esimesel ringil olid kõik triatleedid, kaasaarvatud Latin, ühes suures grupis koos.

Nii pedaaliti rohkem kui kolmveerand rattadistantsist - ilma jooksikuteta, ilma mahajääjateta. Latin hoidis enamiku rattasõidust grupi keskpaika, ent otsustas vahetusala lähenedes siiski ettepoole, esikümne piirimaile, tõusta.

Kohe 5 km jooksuosa alguses tegi oodatult võimsa mineku võistluse peafavoriit Richard Murray, kasvatades ülejäänute ees nobedasti edu enam kui 20 sekundile. Tahapoole kukkunud Latin püsis pikaleveninud peagrupis ning ületas finišijoone korraliku 21. kohaga. Eestlase lõppaeg 55 minutit ja 48 sekundit oli võitjana finišeerinud Murray omast nõrgem 46 sekundi jagu.

Latiniga enam-vähem sarnase stsenaariumi järgi kulges naiste konkurentsis ka Kaidi Kivioja võistlus. Ujumise järel kõigest 54. positsiooni hoidnud Kaidi tõstis hea rattasõiduga ennast kiiresti esikahekümne sekka, ent pidi jooksuetapil siiski mõned kohad tagasi andma.

Ajaga 1 tund ja 50 sekundit lõpetanud Kaidile tähendas see Mehhikost 26. kohta, mis ühtlasi on tema karjääri paremuselt teine tulemus MK-etappidelt. Cozumeli etapivõit läks jaapanlanna Ai Uedale ajaga 0:59:09.

Nädala pärast võistlevad mõlemad eestlased juba Türgis, Alanya MK-etapil, et koguda väärtuslikke kvalifikatsioonipunkte tuleva aasta Rio olümpiamängudele pääsemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles