Aigar Leok sai MMil neljanda koha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: Oliviero Belometti

Prantsusmaal Requistas lõppesid käesoleva aasta enduro maailmameistrivõistlused, kus osalesid sarnaselt eelmistele etappidele ka Aigar Leok ja Rannar Uusna. Leok sai E3 klassis hooaja kokkuvõttes kõrge neljanda koha, Uusna lõpetas E2 klassis 12. kohaga.

Laupäeval sõitis E3 klassis osalev Aigar Leok (TM) enda arvestuses esimesel katsel välja teise aja ning seejärel olid tema kohad teisest viiendani ja ta tõusis päeva teises pooles ka kolmandaks. Kahjuks näitas seni neljandal kohal olnud soomlane Matti Seistola (Sherco) kahel viimasel katsel Leokist paremat minekut ja edastas teda lõpuks 10 sekundiga.

Päeva võitis austraallane Matthew Phillips (KTM), kes edestas prantslast Mathias Bellinot (Husqvarna) 15,5 sekundiga, Seistola jäi prantslasest omakorda 19 sekundit. Tänu sellele seisule oli kindel, et Leok enam Seistolat ei püüa ning neljas koht oli kindel.

Eile sõitis Leok kindla peale ja ei hakanud riske võtma ning tulemuseks kuues koht. Päeva kiireim oli Bellino, kellele järgnesid Seistola (+10 sek) ja hispaanlane Jonathan Barragan (Gas Gas, +12,6), kes Leokiga koos motokrossi MMil võistelnud.

E3 klassi maailmameistriks tuli Bellino (254 punkti), teise koha sai Phillips (221 p) ja kolmanda Seistola (195 p), Leoki saagiks jäi 169 punkti ja neljas koht.

E2 klassis osalev Rannar Uusna (KTM) kukkus avapäeval ja vigastas oma jalga, kuid suutis valu kiuste päeva lõpetada. Kahjuks oli tal hooldealasse sisenemise ajaga segadus, mille tõttu eestlane sai kirja katkestamise. Eile sai Uusna valutava jalaga ikkagi nii palju sõita, et päev kümnendal kohal lõpetada. E2 ilmameistriks tuli laupäeval teise koha saanud ja eile katkestanud prantslane Antoine Meo (KTM, 245 p), hõbeda sai finaaletapil mõlemad päevad võitnud itaallane Alex Salvini (Honda, 231 p) ja pronksi Pierre Alexandre Renet (Husqvarna, 175 p), kes pidi vigastuse tõttu viimase etapi vahele jätma. Esimest aastat E2 klassis osalenud Uusnale kuulus 47 punktiga 12. koht.

E1 klassis tuli aga maailmameistriks Leoki tiimikaaslane soomlane Eero Remes.

Leok pühendub nüüd oma tervise turgutamisele ja läheb esimese asjana oktoobri keskel õlaoperatsioonile. Uusna hooaeg ei ole aga veel lõppenud ja teda ootab ees Euroopa meistrivõistluste finaal, mis sõidetakse 31.10 – 1.11 Saksamaal Rüderstorfis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles