Ronda Rousey – spordimaailma uus valitsejanna

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronda Rousey (üleval) on võitnud kindlalt kõik karjääri 12 profimatši.
Ronda Rousey (üleval) on võitnud kindlalt kõik karjääri 12 profimatši. Foto: SCANPIX

Võitlusspordi aladel jõuavad laiema üldsuse teadvusesse enamasti mehed. Suurimat tähelepanu pälvivad ja kõige rohkem raha teenivad seejuures poksijad. Nii ei vaja spordisõpradele kindlasti tutvustamist sellised nimed nagu Muhammad Ali, Mike Tyson ja Floyd Mayweather jr. Praegu paistab aga kõige tuntum võitlussportlane saavat hoopis naissoost MMA-võitlejast Ronda Rouseyst. 

Oskus vastased paarikümne sekundiga hävitada, ilus välimus ja teiste staaride imetlus on Rouseyst teinud praeguseks maailma ühe tuntuma sportlase, kes kõige särab ka kinolinal. MMA ei ole maailmas just kõige populaarsem spordiala, kuid 28-aastane ameeriklanna on suutnud selle oma isiksusega siiski tähelepanu keskpunkti tuua.

2008. aasta Pekingi olümpiamängudel kuni 70 kg kaaluvate naiste seas judos pronksmedali võitnud Rousey pidi seejärel ots otsaga kokkutulemiseks töötama Los Angeleses  baaridaamina. 2010. aastal tegi ta tutvust MMAga ning edasi on, nagu öeldakse, ajalugu. Eeldusi on talle jagunud kuhjaga: tema ema AnnMaria De Mars oli 1984. aastal esimene USAst pärit judo maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles