Endine jalgpallur pürib iluuisutamises olümpiale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilhan Mansiz ja Olga Bestandigova treeningul.
Ilhan Mansiz ja Olga Bestandigova treeningul. Foto: SCANPIX

2002. aasta jalgpalli MM-finaalturniiril Türgi eest mänginud Ilhan Mansiz vahetas jalgpallisaapad uiskude vastu ning loodab 2014. aasta Sotši olümpial võistelda.

Mansizit peeti üsna lootustandvaks ründajaks, 2002. aasta MMil lõi ta Türgi eest kolm väravat ja aitas meeskonna pronksini, ent paraku oli ta vigastuse tõttu sunnitud karjääri 2006. aastal lõpetama, kirjutab Reuters.

Kolm aastat tagasi võttis Mansiz osa Türgi telesaatest, mis sarnaneb Eesti saatega «Tantsud tähtedega», aga selle erinevusega, et seal võisteldakse jää peal. Mansizi partner oli 2002. aastal Salt Lake City olümpial osalenud Slovakkia uisutaja Olga Bestandigova ning neil õnnestus saade võita.

35-aastane Mansiz avaldas, et Bestandigova, kes on nüüd tema tüdruksõber, sooviks veel ühtedel olümpiamängudel võistelda, ent siiani polnud tal partnerit.

«Meil on koos väga lõbus ja me treenisime vahepeal päevas kuus kuni kaheksa tundi,» rääkis ta. «Muutusime iga trenniga üha paremaks ja seetõttu otsustasime, et hakkame olümpiaks treenima.»

Mansizi sõnul pole sellest mingit probleemi, et ta nii hilja uisutamisega tegelema hakkas, kuna tema sõnul loeb motivatsioon ja eneseusk. «Hakkasin ka jalgpalli väga hilja mängima, liitusin esimese klubiga, kui olin juba 14-aastane,» meenutas ta. «Kui soovid väga midagi saavutada ja usud, et võid seda teha ning näed selleks kõvasti vaeva, on kõik võimalik, vahet pole, kui vana sa oled.»

Saksamaal sündinud Mansiz unistab 2014. aasta Sotši olümpial Türgi esindamisest, aga praegu pole veel selge, kas see üldse võimalik on, kuna Bestandigoval on taskus Slovakkia pass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles