Kes võtab kelle koha?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Antonov (nr. 16).
Ilja Antonov (nr. 16). Foto: Sander Ilvest

JALGPALL. Eesti jalgpallikoondis tõmbab reedel ja esmaspäeval mängudega Inglismaa ja Šveitsi vastu käesolevale EM-valiktsüklile joone alla. Viimastes mängudes on meil platsil-pingil olnud üks Euroopa kõrgema keskmise vanusega koosseise, seega – kellega minnakse vastu 11 kuu pärast algavatele järgmistele valikmängudele?

38-aastase Sergei Pareiko koondisest välja jätmine tõstatas nii mehe enda kui ka fännide jaoks väiksemat sorti emotsioonidetormi, kuid pikaajaline esiväravavaht ei jää kaua ja edukalt koondisesärki kandnud põlvkonna seas kindlasti lähituleviku viimaseks taandujaks. Nii näiteks jättis peatreener Magnus Pehrsson seekordsest valikust välja ka 99 korda koondist esindanud 31-aastase Dmitri Kruglovi ja ehkki universaalne mängumees saab oma sajanda koondisemängu kindlasti veel kirja, ei pruugigi ta enam põhitegijate ringi mahtuda.

Inglismaale sõitnud 23 mehest on koguni 11 – Mihkel Aksalu, Pavel Londak, Ragnar Klavan, Enar Jääger, Joel Lindpere, Konstantin Vassiljev, Ats Purje, Ingemar Teever, Alo Bärengrub, Gert Kams ja Aleksandr Dmitrijev – 30-aastased või vanemad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles