Piiroja: vanus surub juba peale ja tahaks ka midagi saavutada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja
Eesti jalgpallikoondise kapten
Raio Piiroja Eesti jalgpallikoondise kapten Foto: Pm

Eesti jalgpallikoondislase Raio Piiroja hooaeg Norra esiliigas hakkab lõppema ning kui aasta alguses loodeti otsepääsu kõrgliigasse, siis praegu on terendamas siiski üleminekumängud, kus neljast klubist pääseb marjamaale vaid üks.


Üks voor enne esiliiga hooaja lõppu on Fredrikstad 49 silmaga kolmandal positsioonil (otse kõrgliigasse pääsevad kaks paremat – toim) ning teist kõrgliigasse viivat kohta enda käes hoidev Sarpsborg edestab neid kahe punktiga.

Seega tuleb üleminekumängude vältimiseks ise viimases voorus alistada võõrsil Bryne ning loota, et konkurent kaotab või viigistab koduväljakul üheksandat kohta hoidva Altaga.

«Tegelikult peaks meie jaoks hooaeg juba läbi olema ja pilet kõrgliigasse taskus, kuid oleme osanud ise kõik ära plätserdada,» ei olnud Piiroja oma meeskonna tänavuse aasta esitustega rahul. «Suvel oli mänge, kus andsime väga lihtsalt võite ära, osa hakkas vast liiga vara punkte lugema.»

Üleminekumängud (mängivad esiliiga 3.–5. meeskond ja kõrgliiga 14. koha omanik – toim) on siiski õnnemäng ning neljast meeskonnast lunastab seal pääsu kõrgliigasse vaid üks.

«Esimene voor on paras loterii, kuna siis peetakse vaid üks matš. Teises ringis selgitatakse parim kahe kohtumise kokkuvõttes,» täpsustas Piiroja.

Klubil raske seis

Võrreldes eelmise aastaga on Fredrikstadi koosseis küllaltki palju muutunud ning seetõttu kulges hooaeg esiliigas ka oodatust raskemaks.

«Aasta jooksul on meil klubist lahkunud 16 meest. Suvel läks ära kaks põhimängijat. Suurim väravakütt (Mattias Andersson – toim) anti lihtsalt ära, et vähendada palgafondi, ka suurepärane vasakkaitsja (Wallace Fernando Pereira – toim) müüdi kommiraha eest maha,» täpsustas Piiroja.
Siiski avaldas kaitsemängija lootust, et äkki õnnestub tal järgmisel aastal pallida mõnes teises meeskonnas.

«Kõigepealt tuleb  viimased kohtumised ära mängida. Üks aasta on mul lepingut veel järel, kuid äkki lastakse mind hooaja lõpus vaba mängijana meeskonnast minema,» avaldas Piiroja. «Vanus surub juba peale ning tahaks midagi saavutada ka.»

Eestlase puhul võibki otsustavaks saada meeskonna majanduslik seis. «Kõigil on raske, kuid kui on selge, et ka kõrgliigasse tõusmise korral ei suudeta mehi juurde tuua, siis võitleksime seal vaid püsimajäämise eest,» põhjendas keskkaitsja.

«Hooaja keskel oli näha, et alles hiljuti 3,5 miljoni Norra krooni (umbes 6,3 miljonit Eesti krooni) eest soetatud ründaja lasti niisama minema. Äkki öeldakse mulle ka, et võid uue meeskonna otsida. Mulle oleks see kõige parem variant.»

Hönefossil koht teada

Kui Fredrikstadi ootavad tõenäoliselt üleminekumängud, siis sinna võib veel jõuda ka Pavel Londaku ja Alo Bärengrubi tööandja Bodö/Glimt, kes hetkel hoiab seitsmendat kohta.

Selleks tuleb neil viimases voorus võõrsil alistada tabeli eelviimane, Tromsdalen ning loota, et just nende ees asuvad Löv Ham ja Strömmen omavahel viigistavad või neljandal positsioonil paiknev Ranheim kaotaks tabeliliidrile Sogndalile.

Samas on praeguseks selge, et üleminekumängudel peab oma oskusi proovima ka Aleksandr Dmitrijevi tööandja Hönefoss, kes mullu tõusis esiliigast kõrgliigasse. Voor enne meistrivõistluste lõppu hoitakse 14. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles