Korraldajad mängu eel Cretule: öelge Eesti fännidele, et nad istuksid

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Itaalia.
Eesti - Itaalia. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondise avamängul EM-finaalturniiril said tähelepanu ka Eesti koondise fännid. Kui nad enne kohtumise algust oma sektoris püsti seisid ja laulsid, tulid korraldajad meie koondise treenerite juurde kummalise palvega.

Peatreener Gheorghe Cretu ütles mängujärgselt intervjuusid andes, et korraldajad tulid enne mängu algust nende juurde ja palusid minna ja öelda fännidele, et nood maha istuksid. Cretu väljendas sellise palve peale üsna suurt imestust. «Mõtlesin, kas nad teevad nalja?!» Fännisektoris peale eestlaste teisi pealtvaatajaid polnud.

Mängu ajal oli märgata ka, et kamp turvamehi viis saalist välja vähemalt ühe ilmselgelt alkoholijoobes Eesti koondise fänni. Kuuldavasti ei müüdud ühel hetkel Eesti fännidele ka mängu ajal enam saalis alkoholi.

Turniiri korralduslik pool jätab aga pehmelt öeldes soovida. Näiteks teatas kohalik pressišeff Eesti ajakirjanikele, et tavapäraselt plaanis olnud pressikonverentse ei toimu ei täna ega ka homme. Tuues põhjenduseks, et osa peatreenereid ei soovinud seal osaleda. Suurturniiridel on igal pallimängualal pressikonverentsid kohustuslik. Itaalias ilmselt mitte. Lisaks oli meediaesindajatel probleeme saali pääsemisega ja oma akrediteeringute kätte saamisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles