Ametlik kinnitus: Kristjan Kangur liitub Euroliiga tippklubiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondise kapten Kristjan Kangur.
Eesti korvpallikoondise kapten Kristjan Kangur. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise kapten Kristjan Kangur sõlmis kahekuulise lepingu Hispaania kõrgliigaklubiga Kutxa Laboral Baskonia, teatab klubi oma koduleheküljel.

Kangur palgati lühiajalise lepinguga selleks, et ta asendaks vigastatud grusiini Tornike Šengeliat. Kutxa Laborali teatel liitub Eesti koondise liider meeskonna treeningutega juba homme.

Viimased viis hooaega Itaalias Bologna, Varese, Siena Montepaschi, Milano Emporio Armani ja seejärel taas Varese ridades mänginud Kangur, kes tähistab peagi 33. sünnipäeva, esindas Eesti koondist ka suvisel EM-finaalturniiril, visates seal mängus keskmiselt 7 punkti ja võttes 7,2 lauapalli.

Baskimaal Vitoria-Gasteizi linnas asuv klubi kannab sponsorlepingu tõttu selgi hooajal Laboral Kutxa nime. Tegu on kolmekordse Hispaania meistriga - tiitel võideti 2002., 2008. ja viimati 2010. aastal. Eelmine hooaeg lõpetati koduliigas kuuendana, veerandfinaalis jäädi mängudega 1:2 alla Malaga Unicajale.

Euroliigas edukad

Viimasel 19 hooajal alati Hispaania liigas vähemalt kuuenda koha välja võidelnud klubi on alates 2001. aastast igal hooajal mänginud ka Euroliigas, mullu jõuti seal vahegruppi 16 parema hulka ning jäädi kaheksa parema seast ülinapilt välja, sest omavaheliste mängude arvestuses jäädi Anadolu Efesi alla kõigest kahe punktiga. 2001. ja 2005. aastal jõudis sponsori järgi Tau Ceramica nime kandnud klubi Euroliigas ka finaali, kuid kaotas vastavalt Bologna Kinderile ja Tel Avivi Maccabile.

Tänavu loositi Laboral Kutxa Euroopa mainekaimas klubisarjas B-alagruppi, kus nende vastasteks on Pireuse Olympiacos, Anadolu Efes, Milano Emporio Armani, Zagrebi Cedevita ja Limoges. Avamängu peab Laboral Kutxa seejuures 16. oktoobril just Kanguri endise tööandja Milanoga. Koduliigas on klubil avamäng juba selja taga ning seal alistati suurelt 85:58 Estudiantes Movistar.

Laboral Kutxa peatreener on alates sellest hooajast 50-aastane horvaat Velimir Perasovic, Kanguri värskete klubikaaslaste seas on lätlane Davis Bertans, kevadel Madridi Reali ridades Euroliiga võitjaks tulnud kreeklane Ioannis Bourousis, Sloveenia koondislane Jaka Blažic, prantslased Fabien Causeur ja mullune MM-pronks Kim Tillie, teist hooaega Laboral Kutxas pallivad ameeriklased Mike James ja Darius Adams, horvaat Darko Planinic, ungarlane Adam Hanga, terava kolmesekäega hispaanlane Alberto Corbacho ning samuti Hispaaniat esindavad Senegali päritolu tulevikulootustest vennad Ilimane ja Mamadou Diop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles