Video ja fotod: Leedu ja Inglismaa fännid läksid Vilniuses kaklema

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Leedu ja Inglismaa koondiste vaheline EM-valikmäng Vilniuses lõppes eile õhtul sellega, et kohalik märulipolitsei pidi lahutama tribüünil poolehoidjate vahel puhkenud kaklust.

The Telegraphi teatel algas LFF Stadionasel tüli sellest, et hulk Inglismaa poolehoidjaid oli ostnud endale piletid Leedu fännide sekka. Leedukad asusid seepeale korda looma ning sekkuma pidi märulipolitsei. Korrakaitsjad ei eskortinud aga inglasi sektorist minema, vaid surusid selle asemel leedukad ühte sektori nurka, mis kohalikke fänne veelgi enam vihastas.

Pärast seda, kui Ross Barkley skoori avas, pritsisid märulipolitseinikud Leedu fänne mingi vedelikuga, mis kodumeeskonna poolehoidjad taas marru ajas. Inglased laulsid rahvushümni ja skandeerisid «me ei vannu IRAle alla», leedukad vastasid sellele aga hüüdlausega «käi p*rse, Inglismaa».

Edasisi kokkupõrkeid suudeti küll vältida, kuid ilmselt ootab Leedu alaliitu nüüd ees korralik rahatrahv. Ametlikult oli Inglismaa fännidele müüdud 850 piletit ühele otsatribüünile ning selles sektoris probleeme polnud.

«Meie piletid, mille ostsime veebist mitu kuud tagasi, oleks pidanud tagama meile kohad Inglismaa fännide kõrval, aga sissepääsudes valitses kaos,» kirjeldas üks tundmatuks jääda soovinud Inglismaa fänn The Telegraphile. «Leedu politsei suunas kõik inimesed ühe väravataguse sissepääsu juurde ja me ei pääsenudki sinna, kus Inglismaa fännid olid. Mitte keegi ei istunud oma õigel kohal.»

Fänni sõnul läks olukord peagi inetuks. «Lahkusime seepeale kiirelt. Ma pole aastaid midagi sellist näinud, sest Leedu fännide hulka sattunud inglaste seas näis olevat päris mitu vana kooli huligaani. Kodufännid üritasid neile kohta kätte näidata. Tekib küsimus, kuidas sellised staadionid üldse inspektorite heakskiidu saavad, sest pingid sõna otseses mõttes mädanesid ja neid oli väga kerge tribüüni küljest lahti rebida,» viitas poolehoidja sellele, et olukord võinuks märksa hulleminigi lõppeda.

Inglismaa võitis mängu 3:0 ja lõpetas alagrupi täisedu kümne võiduga. Kaotus tähendas Leedule ühtlasi seda, et alagrupis lepiti Eesti selja taga viienda kohaga. Pärast mängu keeldusid Leedu koondislased üksmeelselt meediale kommentaare jagamast, peatreener Igoris Pankratjevas pani aga ameti maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles