Taimsoo ja Raja otsivad MMil täiuslikku sõitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo ja Allar Raja Uus-Meremaa MMil.
Kaspar Taimsoo ja Allar Raja Uus-Meremaa MMil. Foto: Matti Killing

Reede varahommikul on enamiku Eesti sõudehuviliste pilgud naelutatud arvutiekraanile. Just siis stardivad maakera kuklapoolel sõudjad Kaspar Taimsoo ja Allar Raja, et võidelda MMi finaalikoha eest.


Uus-Meremaa MMi poolfinaalis teeb kaasa kaksteist paarisaerulist kahepaati, kellest kuus on võrdsemast võrdsed. Kas Taimsoo ja Raja kuuluvad nende kuue hulka, kes pühapäeva varahommikul medalite eest võitlema hakkavad? See on küsimus, millele mehed ise praegu veel ei mõtle.

Esmalt tuleb läbida poolfinaal ja pärast seda valmistuda finaaliks. Ja niimoodi samm-sammult edasi. «Eelsõidus saime kinnitust, et meie vorm on hea. Potentsiaali on kõvasti. Nüüd tuleb ka paadile õige rakendus leida,» avaldas Raja.

Rahutus on sees

Eelsõidust pääsesid eestlased küll Uus-Meremaa järel kindla teise kohaga edasi, kuid täit rahulolu see neisse ei süstinud. Midagi jäi täiuslikkusest puudu. «Distantsi esimene pool oli hea, aga teine enam mitte. Mul oleksid justkui jalad tühjaks läinud. See ei ole tingitud kehvast vormist, arvatavasti oli asi tehnilistes detailides kinni. Miski ei lasknud jalgadel sõidu ajal lõdvestuda,» nentis Raja. Taimsoo lisas: «Meil oli siiski seitsmenädalane võistluspaus. Vajasime sellist lahtisõitu. Oleme alati vajanud.»

Järgnevatel päevadel pühenduvadki mehed sellele, et nii paat kui ka koostöö täiuslikkuseni lihvida. Selleks et Eesti aja järgi reede varahommikul oleks põhjust rahulolu tunda. «Väike rahutus on juba sees. Tahaksime juba ühe hea tugeva sõidu teha,» rääkis Taimsoo.

Eelnevad võistlused on näidanud, et Eesti paarisaeruline kahepaat ei alusta suurtel võistlustel sugugi alati nii edukalt kui Uus-Meremaal. Nii mõnigi kord on nad endale tee medaliteni lohutussõidu kaudu raiunud.

Endrekson poolfinaalis

«Meil on piisavalt varu, et teha palju kiirem sõit stardist finišisse. Arvan, et nende päevadega täidame tühimikud ja lüngad ning oleme valmis finaalikoha eest võitlema,» kiikas Taimsoo poolfinaali suunas.

Nii Raja kui ka Taimsoo sõnul ei suutnud ükski konkurent neid eelsõitudes üllatada. Isegi mitte Uus-Meremaa paatkond Nathan Cohen – Joseph Sullivan, kes eelsõidus eestlasi kaheksa sekundiga edestas.  «Nad ei hirmutanud meid ära, teadsime, et nad on väga kõvad. Meie otsime oma sõitu ja loodetavasti ka leiame selle,» sõnas Raja.

Uus-Meremaa MMil tegi hea sõidu ka ühepaadil võistlev Tõnu Endrekson, kes eile pääses lohutussõidu teise kohaga homsesse poolfinaali. Teda suutis edestada vaid leedulane Mindaugas Griskonis, kellega koos ka Horvaatia laagris harjutati. «Tegin täitsa normaalse sõidu. Leppisime leedulasega kokku, et lähme koos kohe alguses eest ära. Ja seda me ka tegime,» sõnas Endrekson Vikerraadiole antud intervjuus.

Pekingi olümpial koos Jüri Jaansoniga hõbeda võitnud Endrekson ei salanud, et tema põhieesmärk on pääs A-finaali. Konkurente vaadates tõdes ta, et see on väga raske ülesanne.

«Tundub, et tase on väga kõrge. Finaalipääsuks peaksin ideaalse sõidu tegema. Aga ma ei kavatse alla anda – loomulikult lähen võitlema,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles