Trine Kasemägi naaseb korvpalli ja liitub Tallinna Ülikooliga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trine Kasemägi.
Trine Kasemägi. Foto: www.basket.ee

Suvel ajakirjanduse väitel tippkorvpalliga lõpparve teinud tulevikulootus Trine Kasemägi on teatanud oma naasmisest suurde korvpalli ning ühtlasi täiendab ta lühikesekasvulise koosseisuga hooaega alustanud Tallinna Ülikooli ridu.

Juuli lõpus saabus see ootamatu uudis, milles mõni nädal varem 20-aastaseks saanud Kasemägi selgitas: «Ma pole end kunagi profisportlaseks pidanud. Soovin nüüdsest ainult hariduse omandamisele keskenduda, teadus on mind alati huvitanud.»

Kasemägi lisas, et hakkab Tallinna tehnikaülikoolis rakenduskeemiat ja biotehnoloogiat tudeerima. Ka Ameerikas, Eckerd College'is oli tema erialaks bioloogia.

«See suvine info läbi Eesti Päevalahe oli ses mõttes liiga radikaalne, et tegelikult pidas Trine silmas pigem aja mahavõtmist,» märkis Kersti Sirel. «Ta tõi oma paberid üle TTÜ-sse ning küsimus oli eelkõige selles, kas ta suudab pallimängu ja õppimist edukalt ühendada. Kui vastata nüüd küsimusele, kuidas me Trine nõusse saime, siis selles pole midagi eriskummalist: kaks normaalset inimest said hiljuti kokku, rääkisid asjad sirgeks ja meil ta nüüd ongi,» lisas Sirel.

Eckerd College'is oli Kasemägi mullu naiskonna paremuselt teine korvitooja: tema keskmised olid 24 minutiga 13,4 punkti ja 5,4 lauapalli, lisaks üks korvisööt. Visketabavus: kahesed 56 %, kolmesed 40 % ja vabavisked 85 %. Hooaeg enne USA-sse minekut valiti Audentese SG/Noortekoondise koosseisu kuulunud Kasemägi Eesti aasta noormängijaks. Ta on valitud korra ka Eesti-Läti Ühisliiga kuu mängijaks.

Tallinna Ülikooli jaoks on tegu äärmiselt olulise lüliga naiskonna komplekteerimisel. Hooaega alustati üheksa mängijaga, kellele nüüd kümnendana lisandus Rosemary Rits – tegu oli tänini vägagi madalakasvulise koosseisuga, kus tsentri rolli pidid täitma noored Greeta Üprus ja Kätlin Korjus. Kasemägi tulek viib naiskonna liinid sootuks paremasse tasakaalu. «Oleme õnnelikud, et asi nii lahenes,» tähendas Sirel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles