Prantsusmaa koondise endine peatreener nõuab kopsakat valuraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raymond Domenech
Raymond Domenech Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jalgpallikoondise endise peatreeneri Raymond Domenechi sõnul tehti tema kehva MM-finaalturniiri järel patuoinaks ning seetõttu nõuab ta nüüd kopsakat valuraha.

Mäletatavasti kujunes 1998. aasta maailmameistrite tänavune MM-finaalturniir üsna katastroofiliseks, neil õnnestus kolme mänguga koguda vaid üks punkt ning seega jäädi oma alagrupis selgelt viimaseks, vahendab BBC.

Pärast häbiväärset MMi sai Domenech sule sappa, BBC andmetel vallandati ta septembris ka Prantsusmaa jalgpalliliidu tehnilisest komisjonist.

Täna rääkis Domenechi advokaat ajalejele L’Equipe, et Domenech pöördus töövaidluskomisjoni poole ning soovib saada valuraha 2,9 miljonit eurot ehk üle 45 miljoni Eesti krooni.

Väidetavalt vallandas jalgpalliliit Domenechi kolme suure vea pärast – esiteks, Domenechi tüli Nicolas Anelkaga, mille tagajärjel saatis treener Anelka Lõuna-Aafrikast minema, teiseks sellele järgnenud meeskonna treeningu boikott ning kolmandaks, Domenechi käitumine pärast alagrupiturniiri viimast mängu, kui ta keeldus LAVi peatreeneri Carlos Alberto Parreira kätt surumast.

Prantsusmaa seaduste kohaselt pole tõsiste eksimuste tõttu vallandatud inimestel õigust vallandamishüvitist küsida, küll aga on õigus pöörduda töövaidluskomisjoni poole ja just seda Domenech otsustaski teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles