Räikkönen kerkis küsitava väärtusega tabelis teiseks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Soomlase Kimi Räikköneni seiklused nädalavahetusel peetud Sotši etapil lõppesid sellega, et teda karistati koguni kolmel korral. Ühes sellega tõusis Räikkönen vastavas tabelis teisele kohale.

Veebileht Formulaspy.com lõi Sotši etapil kohtunike poolt määratud karistused kokku ning selgus, et neid oli kaheksa. Seejuures sai Räikkönen karistada koguni kolmel korral, sest vabatreeningutel ületas ta boksiteel kaks korda kiirust ning Ferrari pidi selle eest tasuma 1000 ja 200 eurot.  Pühapäevase sõidu viimasel ringil põrkas aga kokku kaasmaalase Valtteri Bottasega. Viimase tembu eest määrati Räikkönenile 30-sekundiline ajatrahv, mis kukutas ta viiendalt kohalt kaheksandaks.

Kaks karistust said Sotšis kirja nii Fernando Alonso kui ka Carlos Sainz Jr, ühe Roberto Merhi. Kogu hooaja jooksul juhib vastavat tabelit ülivõimsalt 14 korda karistada saanud Sainz Jr, Räikkönen kerkis aga 10 karistusega teisele kohale. Kolmandat kohta jagavad üheksa karistusega Alonso ja Max Verstappen.

Kohtunikelt saadud karistus ei tähenda siiski veel automaatslet trahvipunkte, mida üks sõitja tohib aastase perioodi jooksul koguda kõige rohkem 12. Selle piiri ületamisel tuleb sõitjal järgmine etapp vahele jätta. Praeguse seisuga on kuus karistuspunkti kirjas Lotuse rooli keeravatel Pastor Maldonadol ja Romain Grosjeanil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles