Ootamatu käik: Toome liitub Kaleviga, kuid mitte mängijana

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Toome (palliga).
Joosep Toome (palliga). Foto: Toomas Huik

Neljakordne Eesti meister ja kolmes EM-tsüklis Eesti koondisse kuulunud Joosep Toome liitub peagi BC Kalev/Cramo korvpalliklubiga. Tõsi küll, mitte mängija, vaid nn skaudina. Lihtsamalt öeldes saab Toome tööks vastasmeeskondade mängudest videokokkuvõtete ettevalmistamine, teatab klubi oma Facebooki küljel.

Peatreener Alar Varrak tegi juba Riias EM-finaalturniiri ajal Toomele ettepaneku klubiga liituda. «Tuli jutuks, et tal võib hooaeg vahele jääda. Ma ütlesin, et kuna Rait Käbin läheb meilt ära, siis tule seniks meile skaudiks. Kui selgus, et tal tõepoolest tuleb operatsioonile minna, otsustaski Joosep meile appi tulla. Pärast operatsiooni, kui esialgu hästi liikuda ei saa, on arvutiga töötamine, videote lõikamine talle igati sobilik tegevus ja samas meile on see suureks abiks. Praeguse mängudegraafiku juures – 10 mängu kuus – ma lihtsalt ei jõuaks üksi seda tööd teha.»

Septembri keskel selgus, et kevadises finaalseerias ja EM-il mehist mängu näidanud Toomel tuleb klubihooaeg vahele jätta, sest kroonilised põlvevaevused vajavad kirurgilist sekkumist. Mõistagi ei tähenda see, et 30-aastase mehe mängijakarjäär läbi oleks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles