Galerii: Wayne Rooney pannakse tuleriidale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaal Edenbridge'is pannakse laupäeval põlema hiiglaslik Wayne Rooney kuju.
Inglismaal Edenbridge'is pannakse laupäeval põlema hiiglaslik Wayne Rooney kuju. Foto: SCANPIX

Septembri alguses seksiskandaali sattunud ning paar nädalat tagasi Manchester Unitedist lahkuda ähvardanud ja sellega poolehoidjaid pahandanud jalgpallurist Wayne Rooneyst tehti hiiglaslik kuju, mis laupäeval põlema pannakse.

Rooney kuju meisterdati Kagu-Inglismaal Edenbridge’is ning kuju kavatsetakse põlema panna sel nädalavahetusel, kui Inglismaal tähistatakse Guy Fawkesi päeva, vahendab AP.

Inglismaa koondise ja Manchester Unitedi ründaja Rooney kuju on ligi 15 meetrit kõrge ning tal on seljas Manchester Unitedi vorm. Kuna aastaid on räägitud, et Rooney on nagu kaks tilka vett multikakangelase, sookolli  Shrekiga, on kujule tehtud ka Shreki kõrvad. Kujul on ühes käes leping Manchester Unitediga (Rooney sõlmis mäletatavasti ManU-ga uue viieaastase lepingu – toim) ning teises käes on tal kott, mis ajab raha üle, vihjena Rooney palgatõusule.

Kuju on pungil täis ilutulestikurakette, seega peaks selle süütamisest kujunema tõeline vaatemäng.

Lõkkeõhtu korraldamise taga on Edenbridge Bonfire Society, selle üks liikmetest Charles Laver avaldas, et Rooney osutus valituks just seetõttu, et ta on viimastel kuudel tabloididele kõvasti tööd andnud. Nimelt avaldasid Briti tabloidid septembris, et Rooney pettis oma abikaasat, samal ajal kui naine nende esimest last ootas.

Lisaks avaldas ta paar nädalat tagasi, et soovib Manchester Unitedist lahkuda, ent kui talle ulatati leping poole suurema palganumbriga, lõi ta klubiga veel viieks aastaks käed.

«Isiklikult vihkan jalgpalli, sellepärast olen üsna õnnelik, et saame jalgpallurit põletada,» tunnistas Laver.

Inglismaal on pikk traditsioon süüdata lõke või lasta ilutulestikku, mälestamaks 1605. aasta 5. novembril korraldatud püüdlust lasta õhku Briti parlamendihoone. Vanasti oli komme põletada ühe vandenõulase Guy Fawkesi kuju, ent viimasel ajal on see komme asendunud tänapäeval populaarsete inimeste kujude põletamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles