Tipptennisega lõpparve teinud Dementjeva hakkab peret looma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jlena Dementjeva pressikonverentsil.
Jlena Dementjeva pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Eelmise nädala reedel paljudele üllatuslikult karjääri lõpetanud olümpiavõitja Jelena Dementjeva avaldas, et tipptennisega lõpparve tegemise juures mängis suurimat rolli soov hakata peret looma.

Pekingi olümpial naiste üksikmängus kuldmedali võitnud Dementjeva kaotas naiste aastalõputurniiril Dohas alagrupiturniiri viimases mängus Francesca Schiavonele ning teatas seejärel ootamatult, et see oli tema karjääri viimane mäng proffide seas, vahendab Reuters.

«Vastab tõele, et ootan lähiajal oma isiklikus elus muudatusi,» rääkis Dementjeva Venemaal korraldatud pressikonverentsil.

«Aga ma ei taha sellest väga palju rääkida, kuna tegemist on väga privaatse teemaga,» lisas 29-aastane Dementjeva, kes sügisest hakkas Moskvas ajakirjandust õppima. «Kuid tuleb tunnistada, et otsustasin karjääri lõpetada suuresti seetõttu, et tahan hakata peret looma, lapsi saada.»

Samas välistas Dementjeva, et võiks sarnaselt Kim Clijstersile pärast emakssaamist võistluskarusselli naasta. Teatavasti lõpetas Clijsters 2007. aasta mais karjääri, sünnitas tütre ja naasis eelmise aasta sügisel nii edukalt, et võitis oma uue karjääri kolmanda turniirina kavas olnud USA lahtised meistrivõistlused.

«Minu jaoks oli lõpetamine väga raske ja emotsionaalne otsus, ma ei tule enam tagasi,» sõnas Dementjeva.

Dementjeva on üks neist sportlastest, kes pole kunagi soovinud oma eraelust rääkida, ent teadaolevalt on ta aastaid koos olnud Venemaa hokimängija Maksim Afinogenoviga ning väidetavalt on nad ka kihlunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles