USA koondise peatreener paneb ameti maha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Krzyzewski.
Mike Krzyzewski. Foto: SCANPIX

USA korvpallikoondise peatreener Mike Krzyzewski teatas ESPNile, et paneb pärast järgmisel aastal toimuvad Rio olümpiamänge ameti maha.

Krzyzewski järglase nimi tehakse teatavaks uuel aastal enne olümpia algust. «Jah, kindlasti,» vastas Krzyzewski ESPNi küsimusele, kas olümpiatsükkel jääb talle viimaseks. «Arvan, et on aeg edasi liikuda. Järgmise hooaja jooksul tehakse USA koondise tuleviku osas mitu olulist otsust. Peab olema järjepidevus, et oskajad inimesed saaksid sama heade tulemustega jätkata,» lausus peatreener.

Krzyzewski viis USA koondise 2008. ja 2012. aastal olümpiakullani. Lisaks võitis koondis tema käe all 2010. ja 2014. aastal MM-tiitli. 2005. aastal Jerry Colangelo järglasena ametisse nimetatud Krzyzewski käe all võitis koondis 75 mängu ja kaotas vaid ühe. Aprillis võitis Krzyzewski Duke’i ülikooliga aga oma karjääri viienda NCAA üliõpilasliiga meistritiitli, kui finaalis alistati Wisconsin.

«Loodetavasti tõmbame Rios asjadele ilusa joone alla ja ma saan uuele rollile keskenduda. Aga usun, et oleme organisatsioonina selleks valmis ja tulevik on põnev, kui arvestada, mida oleme suutnud viimase kümne aasta jooksul teha,» lisas Krzyzewski, avaldades lootust, et USA olümpiakoondises tahab kaasa lüüa enamik NBA tähti.

Juhendaja sõnul on tema järglase puhul tähtis üks valikukriteerium – uuel peatreeneril peab olema rahvusvahelise mängu kogemus. «Aga kindlasti valitakse parim treener, olgu ta siis NBAst või ülikoolikorvpallist. Sellele inimesele antakse kasutada suurepärane treeneritetiim ja väga head tingimused, mis võimaldavad USA koondisel sama edukalt jätkata,» lausus Krzyzewski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles