Foto: viiekordse maailmameistri auto pannakse veerandsaja miljoni eest oksjonile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1956. aastal spetsiaalselt Juan Manuel Fangiole ehitatud Ferrari 290 MM Scaglietti.
1956. aastal spetsiaalselt Juan Manuel Fangiole ehitatud Ferrari 290 MM Scaglietti. Foto: SCANPIX

Rikkal autospordihuvilisel on võimalik endale tänavu teha soliidne jõulukink, sest oksjonimaja Sotheby's paneb detsembris New Yorgis enampakkumisele vormel-1 sarja viiekordse maailmameistri Juan Manuel Fangio võistlusauto.

1956. aastal ehitatud Ferrari 290 MM Scaglietti oli mõeldud Fangiole kuulsa Mille Migliga 1000 miili sõidu läbimiseks. Argentiinlane sai tol võistlusel neljanda koha. Lisaks talle on sama auto rooli keeranud veel terve plejaad omaaegseid võidusõidutähti – Phil Hill, Wolfgang von Trips, Eugenio Castellotti, Luigi Musso, Masten Gregory, Alfonso de Portago, Peter Collins, Olivier Gendebien ja Joakim Bonnier. Viimati sõideti sellega võidu 1964. aastal ja kokku ehitati niisuguseid autosid vaid neli eksemplari.

Sõiduki praeguse omaniku isik on oksjonimaja kinnitusel saladus. Arvatakse, et auto hind kerkib 10. detsembril toimuval oksjonil 28 miljoni dollari ehk 26 miljoni euroni. Praegu hoiab rekordit enda käes Ferrari 250 GTO Berlinetta, mille eest uus omanik käis eelmisel aastal välja 35 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles