Potentsiaalne uus olümpiaala on aina süvenevas võimuvõitluse kütkes

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulasõidul pole lihtne olümpiakavva pääseda. Pildil viiekordne X-mängude võitja Pedro Barros
Rulasõidul pole lihtne olümpiakavva pääseda. Pildil viiekordne X-mängude võitja Pedro Barros Foto: SCANPIX

Septembri lõpus tegid 2020. aastal Tokyos peetavate olümpiamängude korraldajad Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele (ROK) ettepaneku lisada mängude programmi esialgu ühekordse ettevõtmisena viis ala. Üks neist – rulasõit – on saanud seepeale teistest tublisti rohkem vastukaja. Esiteks on tegu noortepärase ja populaarse ajaveetmisviisiga, millel on nii pooldajaid kui vastaseid, teiseks on ala vedajate seas uue hooga lõkkele löönud võimuvõitlus.

Õigupoolest puudub rulasõidul toimiv alaliit ja praegu polekski seda võimalik olümpiakavva lisada. Aega lahenduseni jõudmiseks on järgmise suveni ning siis otsustab ROK rulasõidu, surfamise, pesapalli/softpalli, seinaronimise ja karate olümpiakõlblikkuse lõplikult.

Suveolümpia rahvusvaheliste alaliitude (ASOIF) president Ricci Bitti hoiatas teisipäeval rulatajaid, et heakskiidu saamiseks peab ala juhtima päris organisatsioon, mitte praegused moodustised, mis keskenduvad peamiselt rahateenimisele. «Kui nad tahavad olümpiale saada, siis praegune süsteem pole jätkusuutlik,» vahendas Bitti sõnu portaal Inside the Games.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles