Rasmus Mägi: Eesti kergejõustiku kitsaskohad ei peitu rahastamises

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi Pekingi MMil
Rasmus Mägi Pekingi MMil Foto: Mark Schiefelbein/AP

Tõkkejooksu EMi hõbedamees Rasmus Mägi ei nõustu odaviskaja Risto Mätase ja Kergejõustikuliidu juhatuse liikme ning treeneri Mehis Viru süüdistustega, et alaliit on teinud toetuste maksmisel sportlastele liiga.  

«Minu hinnangul ei peitu Eesti kergejõustiku kitsaskohad tippsportlaste väidetavalt ebaselges rahastamises. Korrektse kommunikatsiooni kaudu on alaliit või EOK alati küsimustele selged vastused andnud,» teatas Mägi. «Ühtlasi ei pea ma õigeks, et meediakärasse on segatud sportlased, kes rahastamispõhimõtted enda jaoks selgeks on teinud. Seejuures on kirjutavas meedias antud teema raames kasutatud ka minu pilti, luues avalikkusele illusioone minu rahulolematusest. 10 kuud enne Rio olümpiat soovin koostöös EOK ning Eesti kergejõustikuliiduga täielikult keskenduda treeningprotsessile.»

Nädalapäevad tagasi rääkis Postimehega vesteldes sarnast juttu ka seitsmevõistluse Eesti rekordiomanik Grit Šadeiko. Alaliidu rahastamissüsteemi on kiitnud ka aastaid vigastustega võidelnud ja raskel ajal alaliidult tuge saanud Ksenija Balta ning alaliidu abil operatsioonil käinud kettaheitja Märt Israel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles