Altkäemaksus süüdistatud Kasparov sai maleliidult pika tegutsemiskeelu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Kasparov
Garri Kasparov Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Maleliidu eetikakomisjon (FIDE) määras suurmeistrile ja eksmaailmameistrile Garri Kasparovile kahe aasta pikkuse malemaailmas tegutsemise keelu. Sama karistuse sai ka alaliidu endine peasekretär Ignatius Leong.

Kasparov ja Leong mõisteti süüdi FIDE moraalikoodeksi rikkumises ning nad ei tohi tegutseda rahvusvahelises ega ka üheski riiklikus alaliidus, samuti pole neil lubatud osaleda FIDE kongressidel. Meestele pannakse süüks seda, et Kasparov andis eelmisel aastal maleliidu presidendiks kandideerides tollasele peasekretärile Leongile 500 000 dollarit altkäemaksu, et too hääletaks Singapuri nimel tema poolt.

Leong lubas, et tagab Kasparovile veel poole miljoni dollari eest Aasia alaliidust kokku 10+1 häält, lisaks pidid Kasparov ja Leong koos asutama Kasparovi Aasia Malesihtasutuse nimelise organisatsiooni, kuhu Kasparovi võidu korral oleks kantud miljon dollarit. Kasparov aga ei võitnud valimisi, vaid kaotas valitsevale presidendile Kirsan Iljumžinovile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles