Rock võõrustab jõulisi riiakaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia VEFi meeskond.
Riia VEFi meeskond. Foto: www.vefriga.com

Laupäeval tulevad TÜ/Rockile külla jõulised ja agressiivsed lätlased. Balti liigas asub Riia VEF otse Rocki järel kolmandal kohal.


Rocki peatreener Indrek Visnapuu möönis, et Balti liigas pole ühtegi nõrka meeskonda ning VEF on komplekteerituse ja tabeliseisu põhjal kindlasti üks tugevamaid vastaseid.

VEF on tänavu olnud väga heas hoos. Balti liigas on riialased kuuest mängust võitnud viis, vaid Liepajas Lauvasele on mingil kombel osatud alla jääda.

Meeskond on noor ning mängib kiiret ja jõulist korvpalli. «Kahe hooaja vahel ­VEFi peatreeneriks läinud Rimas Kurtinaitis juurutab seal sellist stiili, mida ta eelmistel aastatel kasutas Lietuvos Rytases,» iseloomustas Visnapuu. «Hästi agressiivne ja esmalt kaitsele orienteeritud mäng. Kogu aeg hoitakse mäng intensiivne.»

«Materjal on VEFis natuke teistsugune küll kui Rytases, aga Kurtinaitis on oma jõulisele ja agressiivsele stiilile truuks jäänud,» rääkis Visnapuu.

Möödunud reedel võõrsil peetud võidumängus Rudu­pise üle (86:80) oli suurepärane Dairis Bertans (20 punkti), kes on ühtlasi ka VEFi meeskonda käivitav jõud.

«Bertans on ühtemoodi tugev nii põrgatades kui visates,» kirjeldas Visnapuu. «On aja küsimus, millal ta eelmise generatsiooni tagamängijate koha üle võtab.»

Visnapuu toonitas, et VEF on ühtlaselt tugev meeskond: «Nad on komplekteeritud ju mängima neljas liigas (Läti, Balti, VTB ja EuroCup – toim) ja selline võistkond ei saa nõrk olla.»
«Kerge see lahing ei tule, aga kindlasti me läheme võitma,» lisas ta.

Viie võidu ja kahe kaotusega Balti liiga tabeli teisel kohal oleva Rocki mängijate tervis on üldjoontes korras. Küsimuse all on kolmapäeval Võru vastu mängides hüppeliigese välja väänanud Tanel Kurbase osalemine laupäeval.

Ebaharilikult algab laupäevane TÜ/Rocki ja Riia ­VEFi kohtumine kell 19.20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles