Kalev/Cramo uus koljat otsib teed NBAsse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Dunigan
Michael Dunigan Foto: Pm

Täna Kalev/Cramo korvpallimeeskonnaga liituv ameeriklasest keskmängija Michael Dunigan mängis kaks eelmist hooaega USA üliõpilasliigas NCAA Oregoni meeskonnas, kuid lahkus sealt enne õpingute lõppu, et leida läbi Euroopa korvpalli tee NBAsse.


Suvel sõlmis 21-aastane mängumees kolmeks aastaks lepingu Jeruusalemma Hapoeliga, kuid on selle meeskonna värvides pidanud vaid ühe kohtumise ja sealgi sai platsile kõigest üheks minutiks. Kalev/Cramosse tuleb ta laenulepinguga.

«Hapoel pole selline klubi, kes niisama mängijad palkab, järelikult peab temas midagi olema,» rääkis kalevlaste peatreener Aivar Kuusmaa. «Nii tugevas meeskonnas ta veel eriti platsile ei pääseks, kuid neile on kasulik, et ta saaks rohkem mängida.»

Väidetavalt soovib 208 cm pikkune ja 113 kilo kaaluv Dunigan tuleval suvel pääseda läbi drafti NBAsse.

 «Tegemist on just sellise mehega, keda praegu vajame, puhas keskmängija, kes suudab korvi all jõuliselt tegutseda. Väga palju videomaterjali meil temast polnud, kuid statistika oli korralik,» rääkis Kuusmaa uue mehe tugevatest külgedest.

Möödunud hooajal Oregonis mängides viskas ta NCAA meistrivõistlustel keskmiselt 9 punkti ja sai kätte 4,9 lauapalli. Aasta varem olid näitajad peaaegu samad – 8,4 punkti ja 4,6 lauapalli.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles