Olümpiakomitee plaanib muuta sportlaste toetamise korda

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätas.
Risto Mätas. Foto: Albert Truuväärt

Eesti Olümpiakomitees on küpsemas plaan muuta uuest aastast olümpiamängude normi täitnud sportlastele makstava toetuse korda. Kui seni eraldati toetust alaliidu kaudu, siis uue süsteemi järgi jätab EOK endale võimaluse maksta raha otse tulevasele olümpiasportlasele.

«Uus süsteem ei pruugi kehtida kõikidele, vaid eelkõige nende alaliitude sportlastele, kus tekivad raha maksmisel probleemid,» selgitas EOK spordidirektor Martti Raju. Ta lisas, et alates jaanuarist sõlmitakse alaliitudega nagunii uued lepingud ning see annab võimaluse senist süsteemi muuta.

Praegu kehtib süsteem, kus olümpiamängude normi täitnud sportlase kohta eraldatakse alaliidule alates normi täitmisele järgnenud kuust 1333 eurot. Kuidas ja kui palju jõuab sellest summast sportlaseni, on alaliidu otsustada. Näiteks Eesti Kergejõustikuliit maksab sellest sportlasele vaid 540 eurot, suunates ülejäänud raha niinimetatud suurde katlasse, mille kaudu toetatakse ka teisi sportlasi ja osutatakse sportlastele erinevaid teenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles