Sportlased, kes teevad head

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondise kapten Kristjan Kangur.
Eesti korvpallikoondise kapten Kristjan Kangur. Foto: Tairo Lutter

HEATEGEVUS. Kui Eesti spordis on raha vähesuse teema alati üleval, siis maailma tippspordis raha jagub. Nii saavad välisriikide tippatleedid endale lubada ka nõrgemate abistamist ja mõned on väga helded. Viimasel ajal on maailmas toimuvate sündmuste tõttu hoogustunud annetamine põgenike olukorra leevendamiseks.

Šoti tennisist Andy Murray tuli hiljuti välja ideega annetada iga serviässa pealt põgenike tarbeks 50 naela heategevusorganisatsioonile UNICEF. Ja nii hooaja lõpuni. «Uudiseid vaadates tundsin, et pean midagi tegema miljonite laste heaks, kes on sunnitud oma kodust lahkuma ja kelle elu on seetõttu kaosesse paisatud,» rääkis tennisist The Guardiani vahendusel. «Nii tunnen pärast iga ässpallingu löömist ka rohkem rahuldust, teades, et UNICEFi kaudu aitan lapsi,» lisas Murray. Sportlase algatusega on kaasa läinud ja oma panuse andnud mitu tennisega seotud ettevõtet ja organisatsiooni.

Oma panuse annavad teisedki sportlased ja klubid. 80 jalgpalli Meistrite liigas ja Euroopa liigas osalevat klubi annetas igalt oma hooaja esimesele kodumängule ostetud piletilt ühe euro põgenikele. Jõukad vutiklubid nagu Madridi Real, Müncheni Bayern ja Pariisi Saint Germain annetasid igaüks miljon eurot, et põgenikekriisi leevendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles