Kalju ja Trans mängisid viiki, Flora meistritiitlile väga lähedal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel tegid Postimehe telemängus 1:1 viigi Nõmme Kalju ja Narva Transi meeskonnad. Kodumeeskond Kalju läks 38. minutil Alo Bärengrubi väravast 1:0 juhtima, kuid kõigest minut hiljem viigistas seisu Dmitri Barkov.

Tõeline üllatustulemus sündis aga Tallinnas, kus kohalik Levadia tegi 0:0 viigi Pärnu Linnameeskonnaga. See tähendab, et Floral, kes kohtub kell 16.30 Lasnamäel Infonetiga, on võimalik kaks vooru enne hooaja lõppu meistritiitel kindlustada. Flora edu Levadia ees on hetkel viis punkti, kuid võidu korral nihkuksid nad rivaalist juba püüdmatusse kaugusesse.

Paide Linnameeskond võitis võõrsil 3:2 Viljandi Tulevikku.

Liigatabel: 1. Flora 78 punkti (33 mängu), 2. Levadia 73 (34), 3. Kalju 67 (34), 4. Infonet 59 (33), 5. Sillamäe 53 (34), 6. Narva 49 (34), 7. Paide 27 (34), 8. Pärnu 26 (34), 9. Tartu 22 (34), 10. Viljandi 21 (34)

POSTIMEHE TELEMÄNG

Nõmme Kalju – Narva Trans

Laupäeval, 24. oktoobril kell 14.00 Tallinnas Hiiu staadionil

Nõmme Kalju on pärast treenerivahetust ning Florale allajäämist noppinud Fredo Getulio Aurelio juhendamisel viigi ja kolm võitu ning hoiab pronksikohast kindlalt kinni. Endiselt pole sugugi võimatu ka hõbemedalitele tõusmine, kuid selleks tuleb ise kõik allesjäänud mängud võita ja loota kuue punkti kaugusel oleva Levadia kahekordsele libastumisele.

Eelmises voorus saadi tänu Joel Lindpere ja Tarmo Neemelo tabamustele ning vastaste saamatule kaitsetööle ootamatult kerge 4:0 võit Sillamäe Kalevi üle. See tähendas, et vähemalt pronksmedalid on Kaljul võimalik kindlustada juba sel reedel ning selleks ei pea nad ootama isegi paar tundi hiljem algavat Infoneti ja Flora vastasseisu. Võit Transi üle tagaks selle, et kaks vooru enne hooaja lõppu oldaks Infonetist seitsme punktiga ehk püüdmatult ees.

Suve lõpus vägevat võiduseeriat alustanud ja kuue järjestikuse võiduga tabelis tippude kannule kerkinud Trans on viimastes voorudes saanud paar valusat tagasilööki. Esmalt kaotati Ida-Virumaaheitluses Sillamäele ja seejärel eelmises voorus kodus ka Florale, keda tänavu oli kaks korda juba võidetud. Nii ollaksegi tabelis taas kuuendad, Sillamäest küll vaid kahe punkti kaugusel, ent allesjäänud mängude graafik annab eelise pigem sillamäelastele.

Kalju ja Trans on sel hooajal pakkunud väga haaravaid omavahelisi mänge. Esmalt alistas Kalju mais kodus Transi 4:1, kusjuures narvalased lõpetasid selle mängu üheksakesi. Vaid nädal hiljem võttis Trans aga kodus 2:0 revanši, kinkides Kaljule hooaja esimese kaotuse. Kolmandat korda oldi vastamisi juulis ja siis oli Kalju võõrsil 2:0 parem. Kohtutud on juba neljandatki korda, sest karikaloos viis meeskonnad vastamisi ka septembri lõpus ning lisaajale läinud mängus jäi 2:1 peale Kalju.

Transi eest ei saa mängukeelu tõttu kaasa teha meeskonna kapten Roman Nesterovski, Kaljul kaartide pärast puudujaid ei ole.

Kalju peatreener Fredo Getulio Aurelio: «Hooaja eelviimane kodumäng toob meile külla Narva Transi. Me oleme tänavu nendega mitu rasket mängu pidanud ning viimati karikasarjas oli vaja mängu otsustamiseks lisaaega. Me oleme motiveeritud hooaja lõpuni hästi mängima ning tahame jätkata head hoogu. Ootame fänne meid toetama!»

Kalju kaitsja Henrik Pürg: «Narvaga on meil alati rasked mängud olnud. Nende vastu peame kaitses väga hästi mängima ning ründes väravad ära lööma. Tahame Hiiul pealtvaatajatele võidu tuua.»

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Kõik viimased mängud olid rasked. Ning kaotused on mõjutanud kõvasti meeskonna meeleolu. Mõlemal meeskonnal on sama eesmärk – võita ja olla tabelis kõrgel kohal.»

Transi keskkaitsja Aleksei Jahhimovitš: «Täna on meeskonnal moraal kehv ja füüsiline seis languses. Aga kõik on meelestatud võitlusele ja võidutulemusele. Meid ootab raske mäng, aga võistkonnal on suur tahe näidata väärilist mängu viimastes hooaja mängudes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles