Galerii ja video: elektrivormelite hooaja avaetapi võitis Buemi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinas peetud vormel-E ehk elektrivormelite hooaja esimese etapi võitis kindlalt e.Damsi võistkonna sõitja Sebastien Buemi.

Parimalt kohalt startinud šveitslase edu lähima jälitaja ees oli lõpuks 11 sekundit. Teise koha sai Lucas di Grassi (Abt) ja kolmas oli Nick Heidfeld (Mahindra). Tiitlikaitsja Nelson Piquet Jr.'i avaetapp ebaõnnestus täielikult, sest tehniliste probleemide tõttu kaotas ta võitjale kahe ringiga ja sai alles 15. koha.

Elektrivormelite sarjas võistleb ka sel hooajal hulk endiseid vormel-1 sõitjaid. Terve Pekingi etapi esikolmik on kihutanud ka kuninglikus sarjas, peale nende ja Piquet Jr'i tegid avaetapil kaasa veel näiteks eksmaailmameister Jacques Villeneuve, samuti Jerome d'Ambrosio, Jean-Eric Vergne ja Bruno Senna.

Sarja järgmine etapp peetakse 7. novembril Malaisias Putrajaya tänavaringrajal, veel on plaanis sel hooajal kihutada Uruguays Punta del Estes, Buenos Aireses, USAs Long Beachil ning Pariis, Berliini ja Londoni tänavatele rajatud radadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles