Noorte võim, mis võib kesta aastaid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25-eluaastaga Flora üks kogenumaid mängumehi Rauno Alliku (vasakul) ja 19-aastane Flora ründeliider Rauno Sappinen Eesti meistritiitli võitmise üle rõõmustamas.
25-eluaastaga Flora üks kogenumaid mängumehi Rauno Alliku (vasakul) ja 19-aastane Flora ründeliider Rauno Sappinen Eesti meistritiitli võitmise üle rõõmustamas. Foto: Sander Ilvest

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel juba mõnda aega tiitli poole teel olnud FC Flora sai võidutantsu veidike ootamatult lahti lüüa juba kaks vooru enne hooaja lõppu, kui FC Levadia komistamise järel piisas florakatele kümnenda meistritiitli kindlustamiseks laupäeval 1:0 võidust FC Infoneti üle. Paljuski oma noortele kasvandikele toetuva Flora jaoks oli see esimene tiitel pärast 2011. aastat. Selline saavutus tõi paljudele noormängijatele lõpuvile järel ka rõõmupisarad silma.

Arvestades tiitlivõiduni jõudnud meeskonna koosseisu, võiks justkui oodata nende pikemaajalist domineerimist koduses liigas. «Kui vaadata Flora koosseisu ja nende mängijate vanuseid, siis on olemas kõik eeldused, et nad võiksid tiitleid võita ka järgmistel aastatel. Tiimis on palju noori, kes kuuluvad ka U21-koondisesse. Seejuures on suur osa neist nii noored, et nende jaoks on alles järgmine valiksari õige,» usub Eesti U21-koondise peatreener Martin Reim. «Flora on juba aastaid julgelt ja selgelt andnud oma noortele võimalusi. Teistes meie tippklubides on noortel keerulisem väljakule saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles