Parim vehkleja koondisest väljas?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Kuusk (vasakul)
Kristina Kuusk (vasakul) Foto: SCANPIX

«Oleks ju loogiline, kui Eesti koondisesse kuuluksid hetke parimad,» arutles vehklemistreener Helen Nelis-Naukas eile, kui Eesti epeenaiskond oli lõpetanud Legnano MK-etapi seitsmenda kohaga. Naiste koondise peatreener Kaido Kaaberma ei arvanud Eesti nelikusse Kristina Kuuske, kes laupäevasel individuaalturniiril saavutas teise koha. Nelis-Naukas astus oma hoolealuse kaitseks välja.

Eile moodustasid Eesti naiskonna Irina Embrich (individuaalturniiri 6. koht), Erika Kirpu (22. koht), Julia Beljajeva (61. koht) ja Katrina Lehis (108. koht). Kusjuures koondisesse pääsesid edetabeli alusel Kirpu ja Lehis, ülejäänud kaks valis sinna Kaaberma, kes tegi oma otsuse juba möödunud nädala alguses ega soovinud enne võistlust seda muuta. Lisaks teise koha saanud Kuusele jäi koondisest välja ka laupäeval seitsmendaks tulnud Nelli Paju.

Eesti alustas turniiri 31:24 võiduga Šveitsi üle, kuid veerandfinaalis jäädi 35:45 alla Venemaale. «Just Paju ja Kuusk olid need, kes individuaalturniiril venelannasid võita suutsid,» meenutas Nelis-Naukas. «Näiteks Venemaa koondis valis oma naiskonnavõistluse koosseisu laupäeval. Nemad nimetasid sinna just need, kes hetkel parimas vormis on. Minu arvates ei vehelnud Eesti koondises hetke parimad. Praegune naiskonna nimetamise süsteem tekitab olukorra, kus mõni sportlane jääb mugavustsooni.»

Kaaberma Nelis-Naukasega ei nõustu. «Hetkevormi järgi otsustamine oleks tavapärase koondise päris ära lõhkunud. Loomulikult on tore tagantjärele targutada, kuid tegelikult tegid tüdrukud väga tubli turniiri ning Venemaa võitmine polnud kaugel,» ütles peatreener. «Laupäeval kell 12, kui oli viimane hetk koondise lõplik nimekiri üles anda, polnud Kuusk veel medalit võitnud. Peame ka sportalasi mõistma ning teadmatuses on psühholoogiliselt kehv olla.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles