Fotod: võidukas Lewis Hamilton krooniti kolmandat korda maailmameistriks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mercedese vormel-1 meeskonna piloot Lewis Hamilton krooniti karjääri jooksul kolmandat korda maailmameistriks, kui ta võidutses tänasel USA GP-l. Hamilton kindlustas sellega endale tiitli kolm etappi enne hooaja lõppu.

Hamiltoni edu lähima jälitaja Sebastian Vetteli ees on kolm etappi enne hooaja lõppu 76 punkti. Täna saavutas teise koha Hamiltoni meeskonnakaaslane Nico Rosberg ning kolmandaks tuli Vettel.

Hamilton tõusis kolmanda MM-tiitliga nüüd Jack Brabhami, Jackie Stewarti, Niki Lauda, Nelson Piqueti ja Ayrton Senna kõrvale. Britist on rohkem tiitleid suutnud võita vaid Michael Schumacher (7 tiitlit), Juan Manuel Fangio (5 tiitlit), Alain Prost (4 tiitlit) ja Sebastian Vettel (4 tiitlit).

Käimasoleva hooaja lõpuni jääb veel kolm etappi. Järgmisena on 1. novembril kavas Mehhiko GP, 15. novembril kihutatakse Brasiilias ja 29. novembril Araabia Ühendemiraatides.

Tänase sõidu paremusjärjestus:

1. Lewis Hamilton

2. Nico Rosberg

3. Sebastian Vettel

4. Max Verstappen

5. Sergio Perez

6. Jenson Button

7. Carlos Sainz

8. Pastor Maldonado

9. Felipe Nasr

10. Daniel Ricciardo

MM-sarja üldseis USA etapi järel:

1. Lewis Hamilton 327 punkti

2. Sebastian Vettel 251

3. Nico Rosberg 247

4. Kimi Räikkönen 123

5. Valtteri Bottas 111

6. Felipe Massa 109

7. Daniil Kvjat 76

8. Daniel Ricciardo 74

9. Sergio Perez 64

10. Max Verstappen 45

Vaata kõiki tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles