USA jäiga bürokraatia ohver naasis Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keiu Põlluveer
Keiu Põlluveer Foto: Lynni ülikool

Lynni ülikooli õppima ja võrkpalli mängima siirdunud, kuid jäiga bürokraatia tõttu mänguloata jäänud Keiu Põlluveer naasis sel nädalal Eestisse.

«Mu stipendium kestis maini ja mul lubati kool ära lõpetada, kuid ükski sportlane ei taha aasta otsa ainult treenida. Võisin sügissemestri järel lahkuda ja kasutasin võimalust,» selgitas hariduse juhtimist tudeerinud Põlluveer.

Kümne päeva pärast 24-aastaseks saav 182 cm pikkune Põlluveer jätkab mängimist GMP klubi ridades, kus ta ka enne USAsse siirdumist lemmikalaga tegeles.

Platsil saab temporündajat näha juba homses Eesti meistrivõistluste kohtumises Võru VK vastu.

Põlluveer jätkab õpinguid Tallinna Ülikooli kehakultuuriteaduskonna magistrantuuris, kus tal üks aasta selja taga. «Välisklubi ma praegu ei otsi. USA-seiklus rahustas mu maha ja naudin Eestimaist elu,» ütles Põlluveer.

USA üliõpilasliiga NCAA keeldus Põlluveerile mänguluba andmast, sest oli avastanud tema nime ühe võrkpallimänedžeri kodulehelt. Reeglite kohaselt ei tohi mängijal oma agenti olla.

«Sinna koduleheküljele võib iga võrkpallur oma andmed tasuta üles panna. Mul polnud mänedžeriga lepingut ja ma ei suhelnud temaga kordagi,» selgitas Põlluveer, kes võttis oma ankeedi Team Sport Agency lehelt maha. «Enne USAsse minekut tutvustasin end ülikoolile just selle lehekülje kaudu ja nad ei näinud selles mingit probleemi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles