Klitško suur unistus võib Rio olümpiamängudel täituda

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško soovib lisaks meistrivöödele teenida ka Rio de Janeiro olümpiamängudelt kuldmedali.
Vladimir Klitško soovib lisaks meistrivöödele teenida ka Rio de Janeiro olümpiamängudelt kuldmedali. Foto: SCANPIX
  • 4. detsembril selgub, kas Klitško võib olümpiamängudel osaleda!
  • Ukrainal pole raskekaalus veel OM-kohta!
  • Järgmine krod tuleb Klitško ringi 28. novembril, kui ta kohtub Tyson Fury'ga!

Juba aastaid profipoksi raskekaalu valitsev ukrainlane Vladimir Klitško võib järgmisel suvel ringi tulla ka Rio de Janeiro olümpiamängudel.

Veebruaris teatas Rahvusvaheline Poksiliit AIBA, et profid ei tohi Rios ringi tulla ja seega ei saa ka Klitško suur unistus teoks. 39-aastane Klitško võitis 1996. aasta Atlanta olümpiamängudel  raskekaalus kuldmedali ning Rios sooviks mees selle kõrvale teenida veel teisegi olümpiakulla, kirjutab NBC Sports.

Nüüd teatas aga AIBA, et Klitško olukord võetakse uuesti arutluse alla. «Vastav otsus langetatakse 4. detsembril ja asjad arutatakse läbi kõikide riikide olümpiakomiteedega,» teatati eelmisel nädalal AIBAst.

Vladimir Klitško ja praeguseks juba tippspordist loobunud Vitali Klitško külastasid kuu alguses ka Dohas peetud poksi MMi ning arutasid seejuures AIBA kõrgete ametnikega Rio olümpiamängude küsimust. Seejärel teataski Vladimir Klitško esindaja, et tema kliendi olümpiamängudel osalemine sõltub vaid AIBAst.

Kui AIBA peakski lubama ka profid olümpiamängudel ringi, siis üks probleem seisab veel ees. Nimelt pole Ukrainal veel poksi raskekaalus olümpiakohta. Ukrainal on järgmine võimalus raskekaalus olümpiakohta püüda 20. aprillist kuni 1. maini Istanbulis peetaval valikturniiril.

«Kui tekib võimalus olümpiamängudel osaleda, siis teeksin seda hea meelega. See oleks minu unistus,» teatas Klitško. «Teistel aladel võivad profid olümpiamängudel osaleda. Sellest on tõsiselt kahju, et profipoksijad ei tohi olümpiamängudel osaleda. Loodetavasti saab olukord peagi lahenduse.»

Klitško tuleb järgmisena ringi 28. novembril, kui ta läheb Düsseldorfis tiitlimatšis vastamisi briti Tyson Fury’ga.

Vladimir Klitško (vasakul) ja Tyson Fury lähevad vastamisi 28. novembril. Foto:
Vladimir Klitško (vasakul) ja Tyson Fury lähevad vastamisi 28. novembril. Foto: Foto: SCANPIX

1996. aasta Atlanta olümpiamängude finaalis alistas Klitško Tonga poksija Paea Wolfgrammi (tegemist oli Tonga läbi aegade esimese olümpiamedaliga). Wolfgramm siirdus sarnaselt Klitškole ka hiljem profileeri, kus tema arvele jäi 20 võitu ja 4 kaotust. Seejuures kohtusid Klitško ja Wolfgramm omavahel ka hiljem, kui Klitško võitis 2000. aastal Hamburgis esimese raundi nokaudiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles