Karistusest solvunud Rossi ähvardas tiitliheitlusest sootuks loobuda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi.
Valentino Rossi. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel MotoGP Malaisia etapil kohtunikelt karistada saanud Valentino Rossi lausus, et ei pruugi Valencias peetaval hooaja viimasel etapil üldse startida.

Kohtunike hinnangul kukutas Rossi sõidu käigus tahtlikult Marc Marquezi ning karistuseks selle eest tõsteti itaallane Valencia etapiks stardirivi lõppu. Malaisia GP tulemused jäid küll jõusse ja kolmanda koha saanud Rossi edestab viimase etapi eel lähimat jälitajat Jorge Lorenzot seitsme punktiga, ent karistus mängib trumbid siiski Lorenzo kätte.

«Võimalik, et ma isegi ei stardi Hispaanias. Pean veel mõtlema. Karistus on ebaõiglane, sest ma ei tahtnud, et Marquez kukuks. Kordan seda, mida varemgi ütlesin: mul on kahju, et ta kukkus, sest tahtsin talle kõigest veidi närvidele käia. Olen alati olnud aus sõitja ja tänavu sain Misanos esimese karistuspunkti ainult selle eest, et tegin kvalifikatsioonis väikese vea, mis isegi ei mõjutanud kellegi sõitu,» viitas Rossi karistusele, mis koos Malaisias määratud kolme karistuspunktiga tähendaski viimasesse stardiritta saatmist. Kohtunike hinnangul takistas Rossi Misano etapi kvalifikatsioonis kiirel ringil olnud Lorenzot, kusjuures Lorenzo sai ikkagi parima stardikoha.

Rossi ja Marquezi vaheline tüli on õhus olnud terve hooaja jooksul ning itaallane saatis konkurendi suunas taas teele paar teravat repliiki. Vahetult pärast sõitu märkis ta, et Marquez «sai kokkuvõttes soovitud tulemuse», kallutades tiitliheitluse Lorenzo kasuks. Nüüd lisas Rossi, et käis asja uurimas Honda sõitja mänedžeri Emilio Alzamora juures ja sai oma veendumustele kinnitust. «Nagu ma juba neljapäeval enne sõitu ütlesin, on põhjused selles, mis juhtus Argentinas ja Assenis. Alzamora kinnitas mulle, et Marci arvates jätsin mina ta meistritiitlist ilma. Marc on lihtsalt kehv kaotaja, muud midagi,» ütles Rossi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles