Toetajate petmine tuli lõpetada

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Pormeister lahkub algavaks hooajaks tippsuusatamisest.
Piret Pormeister lahkub algavaks hooajaks tippsuusatamisest. Foto: Mihkel Maripuu

Murdmaasuusatamises on hooajaeelsed pressikonverentsid olnud aastaid kohaks, kus saab kuulda kõlavaid lubadusi algavaks suusahooajaks. Ka eile jagati mõningaid lubadusi: Aivar Rehemaa tahab kahe järgneva tiitlivõistluse jooksul jõuda esikuuikusse, Peeter Kümmel soovib tagasi tuua telehuvi ning Marko Kilp loodab, et Dario Cologna järel sõites pole vaja kohe EKGd tegema minna. Peamiselt peatuti aga rahal, täpsemalt sellel, et suvise ettevalmistuse jaoks pidid sportlased tänavu ise vahendid leidma. 

Kõige konkreetsema sõnavõtuga esines eile 2007. aasta U23 sprindi MM-pronks Piret Pormeister, kes algaval hooajal rahvusvahelisel tasemel enam suuski alla ei pane. Sportlase sõnul on alaliidu rahaline toetus talle olnud juba paar aastat null eurot ja spordi kõrvalt ka mänedžeri töö tegemine pole tulemusi silmas pidades jätkusuutlik. «Tunnen, et tippspordi mõiste on devalveerunud, kui räägime murdmaasuusatamisest. Presenteerime seda jätkuvalt küll oma toetajatele, kuid tegelikult on see pettus. Võime ilusate sõnadega küll ilustada, kuid mina tunnen nii,» esines Pormeister konkreetse avaldusega. «Lisaks sportlasele on vaja ka motiveeritud ja tasemel taustsüsteemi. Minu jaoks hetkel sellist süsteemi ei eksisteeri.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles