Ben Johnsoni paljastus: andsin juba 1986. aastal positiivse dopinguproovi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Johnson
Ben Johnson Foto: SCANPIX

1988. aasta Souli olümpiamängudel 100 meetri jooksu võitnud, kuid hiljem dopinguga põrunud ja autasust ilma jäänud Ben Johnson tunnistas telekanalile CBC Sports antud intervjuus, et andis positiivse dopinguproovi juba 1986. aastal, vahendab sport.err.ee.

Johnsoni sõnul rääkis tema treener Charlie Francis talle mitu aastat hiljem, et ta andis 1986. aastal Zürichis toimunud jõuproovi järel positiivse proovi.

48-aastase Johnsoni sõnul on kõigi tema dopingupattude taga Andre Jackson, kes segas väidetavalt dopingainet tema joogi sisse.

Kuna endise ameerika jalgpalluri Jacksoni näol on tegemist Johnsoni suurima rivaali Carl Lewise perekonnasõbraga, siis on kanadalane aastaid väitnud, et kogu dopingusaaga on tema vastu suunatud konspiratsioon, mille eesmärk oli Lewis kuldmedaliteni aidata.

Zürichis antud positiivne proov ei jõudnud Johnsoni sõnul avalikkuseni seetõttu, et nüüdseks manalamees Francis tegi kergejõustikumaailma telgitagustes kõvasti tööd, et see kinni mätsida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles