Kangur aitas Laboral Kutxal kütta prantslastele 36-punktilise sauna

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: Peeter Langovits

Korvpalli Euroliigas sai teise võidu Eesti koondislase Kristjan Kanguri tööandja Vitoria Laboral Cutxa, kui võõrsil alistati ülikindlalt 107:71 Limoges'i meeskond.

Laboral Kutxa võitis juba esimese veerandaja 14 punktiga, viskas esimese poolajaga eurokorvpalli kohta üsna haruldased 60 punkti ja kasvatas poolajapausiks vahe 26-punktiliseks. Teisel poolajal lasti ka prantslastel veidi mängida ning lõpuks võideti 36-punktilise paremusega.

Kangur viibis väljakul 12 ja pool minutit, kuid tegeles ennekõike musta tööga, sooritamata ainsatki pealeviset. Eestlase arvele jäi üks lauapall ja kaks korvisöötu, negatiivse poole pealt ka üks pallikaotus. Laboral Kutxa parim oli 18 punkti ja 9 korvisööduga Darius Adams, Fabien Causeur lisas 16 ja Alberto Corbacho 14 punkti. Limoges'i resultatiivseim oli 13 punktiga Randy Culpepper.

Anadolu Edes kaotas Zagrebile

Samas grupis sai kahe võidu kõrvale ootamatult esimese kaotuse Istanbuli Anadolu Efes, kes jäi kodus 75:81 alla Zagrebi Cedevitale. Kaks esimest mängu kaotanud Cedevita parimaks kerkis 20 punkti ja 10 lauapalliga Miro Bilan. Jacob Pullen lisas 18 punkti ning Luka Babic 14 punkti, 9 lauapalli ja 5 korvisöötu. Anadolu Efesile tõi Jon Diebles 15 punkti, Dario Saric lisas 14 punkti.

Kolmandas sama alagrupi mängus oli Barcelona kodus ootamatult suurelt 77:52 parem Ateena Panathinaikosest. Viimasel veerandajal kreeklastel vaid üheksa punkti visata lasknud Barcelona resultatiivseim oli 13 punktiga Justin Doellman, teda toetasid 11 punktiga nii Alex Abrines, Stratos Perperoglou kui ka Ante Tomic. Panathinaikosele tõi James Gist 13 punkti, James Feldeine lisas 10 punkti.

D-grupis sai esimese võidu Tel Avivi Maccabi, olles kodus 79:63 üle Sassarist. Devin Smith viskas 22 punkti ja võttis 7 lauapalli, Brian Randle lisas 12 ning Sylven Landesberg ja Trevor Mbakwe kumbki 11 punkti. Mbakwe võttis lisaks ka 15 lauapalli. Sassarile tõi Cristian Eyenga 21 punkti, Jarvis Varnado ja David Logan lisasid kumbki 11 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles