Maanteesõiduga lõpparve teha lubanud Wiggins muutis meelt

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins.
Bradley Wiggins. Foto: Adam Davy/PA Wire/PA Images

2012. aastal Tour de France'i võitnud briti jalgrattastaar Bradley Wiggins on viimasel ajal keskendunud taas kunagisele põhialale trekisõidule, aga tuleb järgmisel hooajal starti ka maanteel. Lisaks lükkas ta pisut edasi karjääri lõppu - selle asemel, et spordiga lõpparve teha pärast Rio de Janeiro olümpiat, sõidab ta kuni 2016. aasta lõpuni.

«Ilmselt lõpetan spordiga 2016. aasta detsembris, pärast Genti kuue päeva trekisõiduvõistlusi. Tahan sinna väga tagasi minna, sest olin 18-aastane, kui seal esimest korda osalesin. Sellega saaks ring täis,» ütles 35-aastane Wiggins Telegraphile.

Kuigi Wiggins tunnistas, et praegu on tal trekil hoopis huvitavam sõita kui maanteel, siis kevadel osaleb ta vastupidavuse treenimiseks ka mitmetel velotuuridel. «Ma pidin tegelikult maanteesõiduga lõpetanud olema, aga lähen jälle sellele teele tagasi. Osalen aasta alguses Dubai velotuuril ja siis mais California tuuril,» rääkis ta.

Rio olümpial asub Wiggins trekil koos teiste brittidega püüdma kuldmedalit meeskondlikus jälitussõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles