Jooksulegend Haile Gebrselassie teatas karjääri lõpetamisest

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haile Gebrselassie lõpetas karjääri.
Haile Gebrselassie lõpetas karjääri. Foto: SCANPIX

Meeste maratonijooksu maailmarekordiomanik Haile Gebrselassie teatas täna, et ta lõpetab oma profisportlase karjääri.

37-aastane Gebrselassie osales täna New Yorgi maratonil, kuid jättis võistluse põlvevalu tõttu pooleli ning teatas pärast pressikonverentsil, et tema karjäär on sellega lõppenud, kirjutab Reuters.

«Ma lõpetan karjääri. Mul on aeg kõrvale astuda ning anda võimalus noorematele,» sõnas Gebrselassie. «Laske mul lõpetada ning teha edaspidi teistsugust tööd. Tegin palju tööd, et ka seda jooksu võita, kuid see ei õnnestunud.»

Gebrselassie võitis karjääri jooksul kahel korral 10 000 meetri jooksus olümpiakulla ning samal alal tuli ta ka neljal korral maailmameistriks. Lisaks on tal MMidelt ette näidata veel kaks hõbemedalit ning üks pronks.

Pärast Ateena olümpiamänge 2004. aastal otsustas ta vahetada ala ning ta hakkas maratonijooksjaks. 2007. aastal 30. septembril püstitas ta Berliinis 2.04,26ga maailmarekordi ning 28. septembril 2008. aastal ületas ta selle tippmargi veelgi, kui ta sai ajaks 2.03,59, mis on tänase päevani maratonijooksu maailmarekordiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles