Eestlased Prantsusmaal: kõik särasid ja meesvõrkpallurite koduklubid võitsid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek.
Ardo Kreek. Foto: cev.lu

Lõppev nädalavahetus oli taaskord edukas Prantsusmaal mängivatele Eesti meesvõrkpalluritele, kes tegid ilusa soorituse ja aitasid ka koduklubi kolme võidupunktini. 

Üleplatsimängijaks kerkinud ja mängu parimaks valitud Ardo Kreek tüüris koduklubi hooaja teise võiduni, mis saavutati numbritega 3:0 (12, 20, 19) Montpellieri esinduse üle. 12 silmaga plusspoolele jäänud Kreek kogus lõpuks 15 punkti. Kui kahes esimeses voorus kanti eestlase arvele viis blokipunkti, siis reedel oli see number veel ühevõrra suurem. Rünnakul tõi Kreek seitse (58%) ja pallingul kaks punkti, kirjutab volley.ee.

«Enda mänguga võib rahule jääda. Mõned rumalad vead tulid sisse, aga üldiselt hea mäng,» kommenteeris Kreek pärast lõpuvilet. Järgmisena ootab pariislasi ees sõit Türki, kus toimub Meistrite liiga mäng Oliver Venno koduklubi Ankara Ziraat Bankasıga. «Esimene Meistrite liiga kohtumine tuleb kindlasti raske, aga Montpellieri vastu näitasime, et suudame hästi servida (Pariisi meeskond lõi 11 seviässa - toim.) ja blokeerida. Seega on kõik võimalik,» lõpetas Kreek.

Poitiers'i Stade Poitevini 3:0 (25, 16, 25) võiduni aidanud Andri Aganits tõi kolm punkti rünnakul (50%), kolm pallingul ja ühe sulustamisega.

Seitse punkti kogunud Poitiers tõusis turniiritabelis teiseks. Sama punktikogus on koos ka esikohta hoidval Ajaccio meeskonnal. Pariis paikneb viie punktiga viiendal kohal.

Naiste kõrgliigas ei ole võidusoont leidnud Terville Florange, kes on kaotanud kõik kolm senitoimunud mängu. Viimati jäädi võõral väljakul 1:3 (-20, 19, -24, -21) alla Mulhouse'i esindusele. Kahes esimeses voorus vastavalt 13 ja 20 punkti toonud Terville'i nurgaründaja Polina Bratuhhina-Pitou tegi ka kolmandas voorus soliidse etteaste, kogudes 20 punkti.

Prantsusmaa esiliigas jätkab kahe vooru järel täiseduga Rennes Volley, kes viimati võitis 3:0 (15, 21, 20) Tourcoingu. Kogu kohtumise platsil viibinud Martti Juhkami panustas võitu 14 punkti. Võitjate poolel suutis enamat vaid 20 punkti kogunud leedulane Arvydas Miseikis. Juhkami neljateistkümnest punktist üksteist tulid rünnakul ja kolm blokis. Sarnaselt avavoorule tõstis reedel Rennes'i mängijatele palle ette Kert Toobal, kelle arvele kanti üks rünnakupunkt.

«Mäng oli tegelikult palju tasavägisem kui skoor näitab. Tegime kindlasti senise hooaja parima mängu, aga ruumi parandamiseks samuti jagub. Enda mänguga olen väga rahul. Kõikides elementides tegin soliidse esituse,» võttis Juhkami vastasseisu kokku.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles