Galerii: Tšiili kaevur läbis New Yorgi maratoni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edison Pena finišis
Edison Pena finišis Foto: SCANPIX

Maa all 69 päeva lõksus olnud Tšiili kaevur Edison Pena läbis edukalt New Yorgi maratoni.

Pena ületas New Yorgi keskpargis finišijoone kell 15.30 kohaliku aja järgi, olles rajal olnud viis tundi, 40 minutit ja 51 sekundit, kirjutab The Telegraph.

34-aastane mees oli Tšiili San Jose kaevandusest päästekapsli abil maapinnale tõstetutest 12.

Pena hoidis maa all oma vormi sellega, et jooksis kaevandustunnelites iga päev kilomeetreid. Esialgu töösabastes, hiljem talle maapealt saadetud jooksujalatsites.

«Pimeduses jooksmine oli jooksmine oma elu eest. Tahtsin näidata jumalale, et tahan elada. Ütlesin, et jooksen niikaua kuni jumal minust tüdib ja mu rahule jätab ja nii ma tegingi,» selgitas tšiillane.

Pena kutsusid New Yorgi maratonile selle korraldajad, kelle sõnul on kaevur heaks vastupidavuse ja eesmärgikindluse näiteks.

Pena sõnul oli ta esialgseks eesmärgiks läbida maraton kuue tunniga, kuna maa all olles sai ta põlvevigastuse.

«Ma oleksin võinud maratoni ka raja kõrvalt vaadata, kuid ma otsustasin siiski osaleda. Tahtsin jooksmist ise kogeda. Samas sain ma motiveerida ka teisi, et kõik on võimalik,» lausus mees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles