Poliitik Antropov himustab Vilba tooli

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Antropov
Robert Antropov Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Alternatiivse Eesti hokiliiga juhtide hulka kuuluva Robert Antropovi hinnangul ei kujuta Eesti meistrivõistlustel osalevad meeskonnad endast muud kui noorukitest ja veteranidest koosnevat seljankat. Mida see väljend tähendab, võib igaüks ise mõelda.



Laupäeval sõitis üks selline maitsvaks supiks nimetatud seltskond, mis kannab ametlikku nime Tartu Kalev/Välk, oma kodulinnast Narva, et pidada Eesti meistriliiga kohtumine Narva HK/PSK meeskonnaga.

Kohale jõudes ei lubatud neid aga alguses Narva jäähalli uksest sissegi. Kui saabusid ka hokiliidu saadetud kohtunikud, pääsesid tartlased küll hoonesse, ent riietusruumi ei antud ja mingit mängu ei peetud. Kohtunikud vormistasid protokolli, tartlased istusid aga uuesti bussi ja vurasid tagasi Tartusse.

Kalev/Välgu klubi juht Oleg Litvjakov rääkis, et narvalaste mängu ärajäämisest olid kuuldused nende kõrvu jõudnud juba nädala sees. Seepärast saadeti Eesti Jäähokiliitu ametlik järelepärimine ja saadi vastus, et kohtumine toimub.

«Me ei julgenud minemata jätta. Tean, et Narva klubi võib käituda provokatiivselt – ütlevad, et ei mängi, aga kui me kohale ei lähe, siis hakkavad rääkima, et näete, nad ise ei tulnud ju mängima,» sõnas Litvjakov. «Narvas käituti meiega aga ebainimlikult.»

Eesti Jäähokiliidu president Priit Vilba väitis, et Narva klubi kinnitas möödunud nädalal riigi meistrivõistlustel osalemist, seepärast näib mängu ärajäämine kummalise ja üllatavana.

Narva klubi president, kohaliku kutsekooli direktor Margus Ojaots käitus aga ajakirjaniku kõne peale omapäraselt. Küsimusele, miks meeskond mängu ära jättis, vastas ta: «Meil oli kokkulepe, et me ei kommenteeri seda teemat enne läbirääkimiste lõppu.» Täpsustava küsimuse peale, kellega selline kokkulepe sõlmiti ja kellega läbirääkimisi peetakse, lõpetas ta lihtsalt kõne. Samasuguse telefoniühenduse katkestamisega paistis Ojaots silma ka nädal tagasi ajakirjandusväljaannetega suheldes.

Kommentaaridest keeldumise kokkuleppele viitamine näib seda kummalisem, et jäähokiliidu president Vilba ja hokiliiga juht Antropov suhtlesid meediaga vabalt ning olid valmis ka tekkinud olukorda kommenteerima.
Antropovi sõnul polevatki Narva meeskonna juhid andnud kunagi lubadust, et hakkavad Eesti meistrivõistlustel osalema. Tegemist olevat lihtsalt alaliidu juhtide vale arusaamaga. Eesti hokis valitsevat olukorda nimetas Antropov aga väga lihtsaks – uude hokiliigasse koondunud 14 klubi on alaliidu praeguse presidendi Vilba vastu. Seepärast otsustatigi moodustada oma võistlussari.

«Meil on meeskonnad, kus mängivad tegijad – klubid, kus käib tõeline tegevus,» märkis ta. «Jäähokiliit püüab aga vägisi korraldada meistrivõistlusi, kus osalevad Tallinna ja Narva noortest ja veteranidest koosnevad meeskonnad. Need on ju paras seljanka.» Seda väljendit kasutas ta meistriliiga klubidest rääkides korduvalt.

Tegelikult üritasid kahe konkureeriva organisatsiooni juhid reedel segasesse seisu selgust tuua. Paraku jooksid Antropovi ja Vilba vahelised läbirääkimised liiva. Hokiliiga liikmed ja juhid soovivad Vilba tagasiastumist ja oma inimeste alaliidu juhatusse pääsemist. Uueks presidendiks on valmis hakkama seni ka sulgpalliliidu presidendina tegutsev poliitik Antropov ise.  

Vilba kinnitas Postimehele, et ei välistagi ametist loobumist, kuid ta ei soovi seda teha enne kevadist MMi. Samas sooviks ta näha, milliste ideedega uued inimesed alaliidu etteotsa tulevad.

Enese sõnul juba üsna kaua – tervelt viis või kuus kuud – hokis toimuvat jälginud ja tänu sellele ala hästi tundva Antropovi arvates päästaks Eestis olukorra see, kui alaliit tegutseks ausalt ja puhtalt. Tema teada on aga viimased viis aastat raputanud alaliitu üks skandaal teise järel. «Vilba on hokit juhtinud juba kaheksa aastat, kuid pole selle aja jooksul hoki heaks midagi teinud,» leidis ta.

Üks on selge, laupäevaga muutus olukord Eesti hokis veelgi segasemaks. Kuidas lugu laheneb, ei osanud öelda ükski eile Postimehega vestelnud hokitegelane. Antropovi sõnul ähvardab Ojaots avalikustada alaliidu väidetavalt hämarad teod klubidele mõeldud noortesporditoetustega, Vilba aga juhtida haridusministeeriumi tähelepanu sellele, et riikliku raha kasutaval Narva hokikolledži mängijatel ei lubata osaleda riigi meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles